Helsinki Airport -nimi nostetaan yhä näkyvämmin esiin

HelsinkiAirport1Helsinki-Vantaan asemaa Pohjois-Euroopan johtavana vaihtokenttänä Euroopan ja Aasian välisessä liikenteessä halutaan yhä vahvistaa. Lentoasemaa ylläpitävä Finavia jatkaa lentoaseman tunnettavuuden parantamista kansainvälisten vaihtomatkustajien suuntaan kehittämällä lentoaseman palveluita, kustannustehokkuutta sekä jatkamalla lentoaseman kohdennettua markkinointia. Lentoaseman markkinointinimenä on käytetty Helsinki Airportia vuodesta 2009 lähtien.

Kuluvan kevään aikana lentoasemalla on tehty useita hankkeita Helsinki Airport -nimen ja lentoaseman kansainvälisen tunnettavuuden vahvistamiseksi. Lentoaseman liikennealueilla kulkevat bussit on teipattu Helsinki Airport –ilmeen mukaisesti ja lentoasema-alueen opasteita on selkiytetty ja muutettu aiempaa yhdennäköisemmiksi. Myös lentoasematerminaalin kiitoteiden puoleisella alueella (ns. air side) sijaitsevat Helsinki-Vantaa –kyltit korvataan toukokuussa Helsinki Airport –kylteillä.

Lentoasemalla on käynnissä myös mittavat panostukset, joilla pyritään parantamaan lentomatkustajien kokemusta lentoasemasta. Muun muassa henkilöstökoulutukset ja palveluprosessien kehittäminen ovat tässä avainasemassa. Konkreettisena esimerkkinä tehdystä kehitystyöstä ovat muun muassa lyhentyneet jonot turvatarkastuspisteissä.

”Jotta Helsinki-Vantaa menestyy myös jatkossa, on tärkeää, että kansainväliset vaihtomatkustajat ovat tietoisia lentoaseman sujuvasta ja kustannustehokkaasta palvelusta valitessaan lentoyhteyksiä. Jatkamme lentoaseman markkinointia tarkoin harkituilla keinoilla tavoitteenamme erilaistaa lentoasemaa kilpailijoistamme niin, että yhä useampi kansainvälinen vaihtomatkustaja vaihtaisi konetta täällä Euroopan ja Aasian välisessä liikenteessä."

"Haluamme, että lentoaseman ytimekäs nimi Helsinki Airport jää positiivisella tavalla matkustajien mieleen, onhan Helsinki kansainvälisesti Suomen tunnetuin kaupunki ”, sanoo johtaja Kimmo Ruotsalainen Finaviasta.

Tällä hetkellä vajaa kolmannes Helsinki-Vantaan lentoaseman matkustajista on vaihtomatkustajia, jotka vaihtavat lentokoneesta toiseen lentoasemalla. Helsinki-Vantaa on vahvistanut asemaansa jo useiden vuosien ajan Pohjois-Euroopan johtavana lentoliikenteen solmukohtana Euroopan ja Aasian välisessä liikenteessä. Vaihtomatkustajat parantavat suomalaisten lentoyhteyksiä eri puolille maailmaa.