IAU mukaan postilakon tukitoimiin - ei vaikutuksia matkustajalentoihin

iau_logoIlmailualan Unioni IAU on jätti 24. marraskuuta valtakunnansovittelijalle ja Palvelualojen työnantajat PALTA:lle ennakkoilmoituksen myötätuntotyötaisteluun ryhtymisestä. Toimilla tuetaan Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n jäsenten työtaistelua. Kaksipäiväiset tukitoimet eivät kohdistu matkustajalentoihin.

IAU:n ilmoittamat tukitoimet kohdistuvat lentoasemilla lähtevän postin käsittelyyn sekä miehistön ruoka-annosten toimituksiin erillisille postilennoille.

Toimet on määrä toteuttaa maanantaina 30. marraskuuta ja tiistaina 1. joulukuuta, jos Postin kiistassa ei ole päästy sopuun sitä ennen. Tukitoimilla ei ole vaikutuksia matkustajien, heidän matkatavaroidensa, rahdin tai ulkomailta saapuvan postin liikkumiseen.

Tukitoimien lähtökohtana on kuljetusliittojen keskinäinen ”Kaveria ei jätetä” -periaate. Syksyllä 2013 muut kuljetusliitot ilmoittivat vastaavasti omista tukitoimistaan, kun IAU joutui puolustamaan catering-työntekijöiden työehtoja työtaistelukeinoin. Tuolloin kiista ratkesi ennen varsinaisten tukitoimien käynnistymistä sovintoon, johon ei sisältynyt työehtojen heikennyksiä eikä työpaikkojen menetyksiä välillisesti myöskään myöhemmin.

Lue myös: