Ilmavoimat lentää Hornet-ylilennon Kouvolassa Viranomaiset Manskilla -tapahtumassa 13.9.

HN_2021_3Ilmavoimat suorittaa F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjällä ylilennon Kouvolassa perjantaina 13. syyskuuta 2024. Ylilento toteutetaan Kouvolan Turvallisuus ja Viranomaiset Manskilla -tapahtumaan liittyen.

Viranomaiset Manskilla -tapahtuma kokoaa yhteen viranomaistahot, järjestöt ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin koulutus- ja TKI-toimintaa Kouvolan kaupunkikeskustaan. Tapahtuman aikana Xamk esittelee ensihoidon, kyberturvallisuuden, peliohjelmoinnin ja peliteknologioiden sekä robotiikan toiminnallisia sisältöjä Synergiakeskus Kohoassa.

Tapahtumakokonaisuuden järjestävät Kouvolan Ydinkeskusta ry, Kouvolan kaupunki ja Puolustusvoimat yhteistyössä Xamkin ja muiden toimijoiden kanssa.

Kouvolan Turvallisuuskonferenssi puolestaan järjestetään 13. syyskuuta 2024 Kouvolan kaupungintalolla teemalla Onko turvallista tulevaisuutta?. Aihetta käsitellään kolmen kokonaisuuden kautta: kokonaisturvallisuus, turvallisuusteknologia ja tekoäly sekä Suomen huoltovarmuus.

Kouvolan kaupungin järjestämä turvallisuuskonferenssi on yhteiskunnallinen kokonaisturvallisuuden tapahtuma, jota on järjestetty vuodesta 2019. Tapahtuma kokoaa vuosittain noin 200 turvallisuusalan päättäjää, asiantuntijaa ja vaikuttajaa Kouvolaan vaihtuvan turvallisuusteeman ympärille.

Hornet-ylilento toteutetaan Kouvolassa Salpausselänkadun ja Kauppalankadun risteyksen yli kello 12.45 pohjoisesta etelään. Lentotoiminnalla on säävaraus.