Ilmavoimien esityskausi 2014 tarjoaa mm. Hornet-soolon Jukolan viestissä

Ilmavoimien HornetIlmavoimien esityslentoja nähdään kaudella 2014 useissa tapahtumissa Suomessa ja ulkomailla. Ilmailusta ammatti -tapahtumat pyörähtävät käyntiin jo toukokuussa eri tukikohdissa. Niiden määrä on vähentynyt, koska toiminta Jämsän Hallissa on loppunut.

Ilmailusta ammatti -tapahtumat on suunnattu nuorille antamaan vihjeitä ammatinvalintaan. Ne toimivat samalla avoimien ovien päivinä, jolloin kiinnostuneet pääsevät tutustumaan Ilmavoimien toimintaan. Tapahtumissa on nähty koneet myös ilmassa.

Perinteiseen tapaan sotilaskoneet ovat mukana Suomen Ilmailuliiton päälentonäytöksessä. Tänä vuonna se järjestetään Oulussa 9.-10. elokuuta nimellä TourDeSky. Lisäksi Ilmavoimien koneet ovat mukana Utin Jääkärirykmentin toimintanäytöspäivässä.

Kauden erikoisuutena on Hornet-soolo Jukolan viestin avajaisissa 14. kesäkuuta. Kuopio-Jukola kisataan Kuopion Vehmersalmella. Karjalan Lennosto toimii Kuopion naapurissa Rissalasssa.

Ulkomailla suomalaista sotilaslento-osaamista esitellään kolmessa tapahtumassa. Kaksi niistä on Hornet-sooloja, jotka nähdää Tanskassa ja Tšekissä. Midnight Hawks -osasto matkaa puolestaan Sveitsiin. (HUOM: juttua muokattu, koska Ilmavoimat päivitti tiedotettaan. Jukolan viestin avajaiset ovat 14, ei 12. päivä kesäkuuta)

Esityslennot kotimaassa

9.5. Utin jääkärirykmentin toimintanäytöstapahtuma / Utti

15.5. Ilmasotakoulun Ilmailusta ammatti -tapahtuma / Tikkakoski

20.5. Satakunnan Lennoston Ilmailusta ammatti -tapahtuma / Tampere

28.5. Lentosotakoulun Ilmailusta ammatti -tapahtuma / Kauhava

28.5. Lapin Lennoston Ilmailusta ammatti -tapahtuma / Rovaniemi

14.6.  Jukolan viesti / Kuopio (Hornet-soolo)

9.-10.8. Suomen Ilmailuliiton päälentonäytös TourDeSky / Oulu

16.-17.8. Finland International Airshow / Malmi (maanäyttely)

 

Kansainväliset esityslennot

22.6. Danish International Airshow / Karup, Tanska (Hornet-soolo)

30.-31.8. AIR14 / Payerne, Sveitsi (Midnight Hawks)

20.-21.9. Chech Air Force Days / Ostrava, Tšekki (Hornet-soolo)