Japanin Ospreyt lentokieltoon - esillä lentokielto myös Yhdysvaltain Osprey -tiltrotoreille Japanissa

MV22B_3Japanin itsepuolustusvoimien (JSDF) Boeing Bell MV-22 Osprey -tiltrotorit on asetettu toistaiseksi lentokieltoon. Syynä on USAF:n Ospreylle Japanissa 29. marraskuuta sattunut lento-onnettomuus. Japani on esittänyt myös Yhdysvalloille lentotoiminnan keskeyttämiseksi Japanissa kyseisillä ilma-aluksilla.

Japanin itsepuolustusvoimat asetti omat Osprey-tiltrotorit lentokieltoon, kunnes 29. marraskuuta USAF:n CV-22B Ospreylle tapahtuneen lento-onnettomuuden olosuhteet selkenevät. Samalla Japani ilmaisi vastaavan pyynnön myös Yhdysvalloille, jotta se ei lentäisi Ospreylla Japanissa ellei kyseessä ole pakottava tarve.

Kyushun saaren eteläpuolella Kagoshiman prefektuurissa Yakushiman saaren läheisyydessä tapahtuneessa lento-onnettomuudessa menetettiin USAF:n CV-22B Osprey, jonka kyydissä oli kuusi miehistön jäsentä. Toistaiseksi vain yksi miehistön jäsen on löydetty merestä menehtyneenä muiden ollessa yhä kateissa. Merialueelta on nostettu runsaasti romua. Putoamispaikalla meren syvyys on noin 30 metriä.

Bell Boeing MV-22B Osprey on kääntyväroottorinen lentokone, jossa yhdistyy kiinteäsiipisen matkanopeus sekä helikopterin kyky nousta ja laskeutua pystysuoraan. Kyseessä on myös tukialuskäyttöön tarkoitettu ilma-alus, joten sen roottorit taittuvat kokoon ja siivet kääntyvät rungon suuntaisiksi.

Lue myös: