Lennokas-satukirja syntyi Finnairin lentoemäntien aloitteesta

Lennokas_satukirjaLennokas – Satuja, jotka saivat siivet (Lasten Keskus) sisältää Finnairin henkilökunnan ja matkustajien kirjoittamia satuja lapsille ja lapsiperheille. Lastenkirja julkistetaan näyttävästi Aleksanterin teatterissa lauantaina 7. marraskuuta.

Lennokas sai alkunsa Finnairin lentoemäntien aloitteesta. He ideoivat yhdessä satukirjan lentoonlähdön ja pyysivät miehistönsä ”esimieheksi” purseri ja satututkija Sirpa Kivilaaksoa. Mukaan saatiin joukko Finnairin henkilökuntaa ja matkustajia. Heidän kynästään syntyi satuseikkailuja matkoilla maailman ympäri. Kirjaan on koottu myös lapsimatkustajien kokemuksia ja humoristisia kommentteja.

Kirjan ovat toimittaneet Sirpa Kivilaakso, Riitta Kiiveri ja Anna-Reetta Sipilä, kuvituksesta vastaa Karoliina Pertamo. Se julkaistaan myös englanniksi nimellä Airy tales – Stories from above the clouds and beyond the skies. Käännöksen on tehnyt Nana Arjapalo. Kovakantisen ja 61sivuisen kirjan hinta on 26 euroa.

Aleksanterin teatterissa 7. marraskuuta kello 13.00 järjestettävään tilaisuuteen lippuja myy lippupalvelu. Hinnat ovat lipputyypistä riippuen 11,50 - 22,50 euroa. Lastenkirjan ja sen julkistamisjuhlan tuotosta merkittävä osa ohjautuu Uuden Lastensairaalan tukemiseen.

Julkistamistilaisuuden esiintyjäkaartia tähdittävät mm. Minna Tervamäki, runopoika Daniel, Mutaveijarit, Kirsi Rautio, Finnair Pilots Big Band ja Tanssikoulu DCA. Juontajana toimii Mika Tommola.

Lue myös: