Lufthansa-konserni laajentaa wetlease-yhteistyötä airBalticin kanssa - kolmen vuoden jatkosopimus

AirBaltic_A220_takeoffLufthansa-konserni jatkaa ja laajentaa wetlease-yhteistyötä airBalticin kanssa. Uusi sopimuskausi kattaa kolme vuotta kesäkaudesta 2025 lähtien. Sopimus tuo saksalaisjätin käyttöön 21 Airbus A220-300 -kapearunkokonetta kesäkausille ja viisi konetta talvikausille.

Uuden yhteistyösopimuksen myötä airBaltic lentää laajasti aikataulunmukaisia reittejä Lufthansa-konsernin lentoyhtiöille eri liikenteen solmukohdista. Lufthansa-konsernin yhtiöt säätävät reittiverkostoaan vaihtelevan asiakaskysynnän mukaan ja liikennepiikkejä on erityisesti kesäaikataulukausilla.

airBaltic-yhteistyö tuo merkittävää joustoa Lufthansa-konsernin lentoyhtiöiden kovan kysynnän reiteille, jonka lisäksi se vahvistaa jatkolentoyhteyksiä mannertenvälisille lennoille konsernin lentoliikenteen solmukohdista.

Lufthansa-konserni on tehnyt yhteistyötä airBalticin kanssa vuodesta 2019 lähtien. Wetlease-yhteistyö tarkoittaa lentokoneen ja miehistön vuokrausta.

airBaltic lentää yli 130 reittiä Riiasta, Tallinnasta, Vilnasta ja Tampereelta sekä kausittain myös Gran Canarialta. Kohteet sijaitseva Euroopan lisäksi Lähi-idässä, Pohjois-Afrikassa sekä Kaukasuksen alueella.

"Viime vuosien aikana airBaltic on ansainnut maineensa johtavana eurooppalaisena wetlease-operaatioiden tarjoajana. Wetlease-markkina on noussut tärkeäksi elementiksi airBalticin kasvustrategiassa ja täydentää yhtiön aikataulunmukaisia lento-operaatioita olemassa olevista lentoliikenteen solmukohdista" , kommentoi airBalticin toimitusjohtaja Martin Gauss.

"Tämä kumppanuus on osoitus wetlease-kyvyistämme ja luotettavuudestamme kansainväliseltä ja arvostetulta brändiltä, kuten Lufthansa-konserni. Odotamme tulevilta vuosilta menestyksekästä yhteistyötä. Tehokas ja moderni A220-300 -laivastomme sekä korkeatasoinen lennonaikainen palvelu ovat olleet avaimet menestykseen", jatkoi Gauss.

airBaltic on maailman suurin A220-300 -kapearunkokoneiden operaattori ja nykyisin sen laivastossa on jo 48 A220-konetta. Vahvistettuja tilauksia A220-300 -koneista airBalticilla on jo 90 koneesta.