Lufthansa nosti tulosennustetta - odotettavissa jopa 1,5 miljardin liiketulos tilikaudelta 2022

Lufthansa_7879_Berlin_1Lufthansa-konserni antoi positiivisen tulosvaroituksen ja nostaa vuoden 2022 tulosennustetta merkittävästi. Kysyntä lentomatkustuksen osalta on vahvaa ja matkustajatoimintojen keskituotot ovat selvästi koronaviruspandemiaa edeltäneen tason yläpuolella.

Lufthansa-konsernin loka- ja marraskuun tuloskehitys on ylittänyt odotukset. Myös lähikuukausien varaustilanne viittaa positiivisen kehityksen jatkumiseen konsernin matkustajaliiketoiminnassa.

Vuoden 2022 kolmannen neljänneksen osalta matkustajatuotot nousivat ennätystasolle ollen jo 23 prosenttia korkeammat kuin vuonna 2019. Konsernin lentoyhtiöiden matkustajatäyttöaste oli reilut 86 prosenttia eli pandemiaa edeltävien ennätysvuosien tasolla. Ensimmäisessä ja liikemiesluokassa matkustajatäyttöasteet olivat korkeammalla kuin vuonna 2019.

Erityisen merkittävää Q3:lla oli myös vapaa-ajanmatkustajien kysyntä premium-tuotteita kohtaan. Myös liikematkustuksen varaukset elpyvät ja segmentin tuotot ovat noin 70 prosentin tasolla pandemiaa edeltävästä ajasta.

Matkustajaliikenteen positiivisten näkymien lisäksi Lufthansa-konsernissa odotetaan kuluvalta tilikaudelta ennätystuloksia Lufthansa Cargolta ja Lufthansa Techinikiltä.

Lufthansa-konserni odottaa tilikaudelta 2022 noin 1,5 miljardia euron liiketulosta, kun aiempi ennusta oli yksi miljardi euroa. Saksalainen lentoyhtiöjätti julkistaa koko konsernin vuoden 2022 tuloksen maaliskuussa 2023.

Konserniin kuuluvat matkustajaliikenteen lentoyhtiöt ovat Lufthansa, Eurowings, Swiss, Austrian Airlines ja Brussels Airlines.