Lufthansa panosti kansainväliseen naistenpäivään - viisi lentoa ja 63 naista yli Atlantin

LHnaislentäjätLufthansa-konserni panosti naistenpäivään ja lennätti viisi naismiehistöä kaukolennoilla yli Atlantin kohti New Yorkia kansainvälisenä naistenpäivänä 8. maaliskuuta. Kaikkiaan näillä viidellä lennolla Frankfurtista, Münchenistä, Genevestä, Wienistä ja Brusselistä matkustajia palveli 63 naista ja yksi mies.

Ainoa poikkeus naistenpäivämiehistöissä oli Austrian Airlinesin Boeing 767 -koneessa, koska yhtiössä ei ole naispuolisia kapteeneita konetyyppiin.

Vaikka enemmistö lentäjistä onkin miehiä, naislentäjät eivät ole enää harvinaisia. Lufthansan ohjaamoissa naisia lentänyt jo vuodesta 1988 lähtien. Ensimmäisen kerran Lufthansan rahtilento lensi kokonaan naismiehistöllä vuonna 2010.

LH_naisCrew_1Nykyisin noin kuusi prosenttia Lufthansa-konsernin lentäjistä on naisia. Luku on kasvanut viime vuosien aikana. Kaikkiaan konsernissa on noin 500 naislentäjää. Heistä 417 on perämiehiä ja 114 on kapteeneita.

Konsernin lentoyhtiöistä Eurowingsin kapteeneista 8 prosenttia ja Lufthansa Citylinen perämiehistä 13 prosenttia on naisia.

Matkustamopalvelussa 80 prosenttia työntekijöistä on naisia eli heitä on noin 21 000. Koko konsernin työntekijöistä 45 prosenttia on naisia.

Lufthansa pyrkii lisäämään naisten panosta myös yhtiön toimistoissa. Lentokoulutuksessa saksalaisyhtiöt pyrkivät lisäämään naispuolisten työntekijöiden palkkaamista. Vuoteen 2020 mennessä paikkojen ennustetaankin lisääntyvän 20 prosentilla vuoteen 2010 verrattuna.

Kansainvälistä naistenpäivää vietetään 8. maaliskuuta.