Lufthansa peruu ver.di:n lakon takia yli 1300 lentoa - vaikutuksia seitsemällä saksalaislentokentällä 17.2.

Lufthansa_7879_Berlin_1Lufthansa-konsernin lentoyhtiöt peruvat perjantailta 17. helmikuuta 2023 yli 1300 lentoa. Ver.di-liitto (Vereinte Dienstleistungsgewerkschaft) on ilmoittanut julkisen alan, turvatarkastajien ja maahuolinnan työntekijöitä koskevasta lakosta perjantaille. Vaikutukset kohdistuvat seitsemän saksalaislentokentän maatoimintoihin. Myös Finnair on perunut lentojaan Saksaan perjantailta ja lauantaiaamulta.

Ver.di:n vuorokauden mittainen lakko vaikuttaa maaorganisaatioiden toimintoihin Frankfurtin, Münchenin, Stuttgartin, Hampurin, Dortmundin, Hannoverin ja Bremenin lentokentillä. Lufthansa-konsernin lentoyhtiöt ovat peruneet perjantailta kaikki lentonsa Frankfurtista ja Münchenistä. Kaikkiaan saksalaisjätti peruu yli 1300 lentoa.

Työntekijöitä edustavan ver.di:n mukaan työvoiman vähyys on jo katastrofaalinen maahuolinnan osalta. Ratkaistaakseen riittävän työvoiman saatavuuden ver.di hakee houkuttelevia palkankorotuksia. Lufthansa ei ole lakon osapuoli, mutta yhtiön matkustajat joutuvat kuitenkin merkittävien vaikutusten kohteiksi.

Vaikutukset yltävät myös Suomeen saakka, sillä Lufthansa on perunut lentojaan Helsinki-Vantaalta. Lufthansa odottaa lento-operaatioidensa palaavan pääosin normaaliksi aikaisin lauantainaamuna 18. helmikuuta 2023. Lakko on ilmoitettu päättyväksi myöhään perjantaiyönä.

Myös Finnair on perunut perjantaiset lentonsa Frankfurtiin ja Müncheniin sekä lauantaisen aamulennon Frankfurtiin. Suomalaisyhtiö lentää Flightradar24:n mukaan lauantaina suuremmilla koneilla Münchenin reitillä. Lakon vaikutusten sijaan syynä voi kuitenkin olla myös alkava talvilomaviikko. Finnair lentää lauantaiaamuna Müncheniin A321-koneella pienempien A319- ja A320-koneiden sijaan. Iltalennolla käytössä on Airbus A330-laajarunkokone. Lauantai-illan lennolla Frankfurtiin on edelleen luvassa Airbus A319.

Lue myös: