Matkatavaroiden etälähtöselvityspalvelu saattaa pian olla Helsinki-Vantaan lentoaseman uusi valtti

HK_bagdrop_4Finavia selvittää lentomatkatavaroiden ulkoisen lähtöselvitysjärjestelmän mahdollisuuksia  Helsinki-Vantaan lentoasemalta lähtevien lentojen osalta. Matkatavaran voisi sen myötä lähtöselvittää jo kotiovelta ja kohdata laukkunsa uudelleen lennon määränpäässä.
Kyselytutkimuksen tavoitteena on kartoittaa lentomatkustajien kiinnostusta kehitteillä olevasta lentomatkatavaroiden etälähtöselvityspalvelusta Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Finavia teettää kyselyn Tampereen teknillisen yliopiston diplomityönä, jonka tekee maisteriopiskelija Tapio Rintala

HK_bagdrop_1Matkatavaroiden etälähtöselvityspalvelussa asiakas voisi tehdä ennakkoon lähtöselvityksen matkatavaroille sekä tehdä niiden luovutuksen lentoaseman ulkopuolella kolmella vaihtoehtoisella tavalla. Lisäksi lisävaihtoehtona on matkatavaroiden ennakkokuljetus lentoasemalta asiakkaan hotelliin.

Kyselyssä tiedustellaan vaihtoehtoja lähtevän matkustajan matkatavaran luovutuspisteille, joita olisivat Helsingin rautatieasema, nouto kotoa pääkaupunkiseuden alueelta tai nouto hotellista käsin. Saapuvien matkustajien osalta tiedustellaan kiinnostusta matkatavaroiden kuljetukseen lentoasemalta hotelliin.

Kysely on avoinna 30. kesäkuuta 2016 kello 23.59 asti. ja siihen vastaaminen vie vain muutaman minuutin.

Matkatavaran etälähtöselvityspalvelu lisää turvallisuutta ja vähentää jonotusta sekä tilantarvetta lentoasemilla. Matkatavaroiden etälähtöselvitys voitaisiin tehdä vaikka etäparkkialueilla.

Kyseisen palvelun käyttöönottoa selvittelee Helsinki-Vantaan lisäksi moni muukin lentoasema. Vastaavia ratkaisuja on käytössä maailmalla jo vuosia ja niiden toteuttajana on lentoaseman lisäksi myös yksittäisiä lentoyhtiöitä.

Kyselytutkimus: Lentomatkatavaroiden ulkoisen lähtöselvitysjärjestelmän mallinnus Helsinki-Vantaan lentoasemalle ja sen potentiaalin arviointi.