Norwegian sopimukseen kahdesta Boeing 787 Dreamliner -lisätoimituksesta

photo(1)Norwegian on tehnyt sopimuksen kahden pitkänmatkan Boeing 787-8 Dreamliner -koneen vuokraamisesta. Yritys on aiemmin tehnyt sopimuksen kolmen Dreamlinerin ostosta ja kahden vuokraamisesta. Uuden sopimuksen myötä Norwegian vahvistaa yhteensä kahdeksan lentokoneen toimituksen. Boeing 787 Dreamliner on tulevaisuuden konetyyppi, jonka etuina ovat matkustusmukavuus, alhaisemmat polttoainekustannukset ja pienemmät päästöt.

Uusi sopimus tehtiin ILFC:n (International Lease Finance Corporation) kanssa. Norwegianilla ja ILFC:llä on toimitussopimus jo entuudestaan. Sopimuksen mukaan toimitus tapahtuu vuoden 2014 alkupuolella ja sopimuskauden kesto on 12 vuotta.

Norwegian on tähän mennessä sopinut kolmen Dreamlinerin ostosta ja viiden vuokraamisesta. Yhteensä sopimus kattaa siis kahdeksan konetta. Koneista kolme toimitetaan vuoden 2013 aikana, neljä vuonna 2014 ja yksi alkuvuodesta 2015.

Kustannustehokas ja ympäristöystävällinen

"Norwegianin laivue tulee koostumaan markkinoiden tehokkaimmista ja nykyaikaisimmista pitkänmatkan koneista. Silloin kun öljyn hinta on korkea, kyseessä on merkittävä kilpailuetu", sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

"Dreamliner vähentää yrityksen kuluja merkittävästi ja mahdollistaa sen, että tarjoamme lentoja edullisin hinnoin. Dreamliner on myös markkinoiden ympäristöystävällisin vaihtoehto. Samantyyppisiin koneisiin verrattuna sen päästöt ovat 20 prosenttia pienemmät", sanoo Kjos.

Nykyisen lentotarjonnan mukaisesti Norwegian aikoo jatkossakin tarjota edullisia ja suoria pitkänmatkan lentoja ilman kalliita ja aikaa vieviä välilaskuja. Dreamlinerin koko on juuri sopiva pohjoismaisiin olosuhteisiin. Yhdessä pidemmän kantomatkan ja merkittävästi pienempien polttoainekustannusten kanssa tämä avaa mahdollisuuksia moniin uusiin suoralentoihin eri mantereille.