Norwegian uudistaa visuaalisen ilmeensä - uusii logonsa ensi kertaa sitten yhtiön perustamisen

Norwegian_2024_Logo_1Norwegian uudistaa logotyyppinsä ja visuaalisen ilmeensä ensi kertaa yhtiön perustamisvuoden 2002 jälkeen. Norwegianin markkinointiosaston ja Try Designin yhteistyöllä uusittu logo näkyy ensimmäistä kertaa Norwegianin omissa ja ulkoisissa medioissa maaliskuun alussa.

"Norwegianin logotyyppi ja tavaramerkki ovat molemmat tunnettuja ja arvostettuja, ja olemme siitä erittäin ylpeitä. Vaikka uudistumme, lupaamme, että asiakkaat tunnistavat meidät edelleen. Yli 20 vuoden jälkeen on aika nykyaikaistamiselle. Uudistus antaa Norwegianille nykyaikaisemman, lämpimämmän ja selkeämmän ilmeen", sanoi Norwegian-konsernin markkinointi- ja asiakaspalvelujohtaja Kristoffer Sundby.

Norwegian_2024_Logo_2Norwegianilla on ollut alusta lähtien vuodesta 2002 sama logotyyppi, ja se on vakiintunut ja vahva tavaramerkki. Muutoksen taustalla on tarve mukauttaa visuaalinen ilme nykypäivän vaatimuksiin ja markkinoinnin tarpeisiin, mutta myös toive, että sillä voidaan osoittaa selkeämmin yhtiön ja tavaramerkin persoonallisuus ja luonne.

Visuaalisen ilmeen päivitys on jatkoa yrityksen 20-vuotisjuhlavuodelle, jota vietettiin vuonna 2022. Norwegianin lentokoneet tunnetaan ns. pyrstösankareista, jotka ovat olleet osa Norwegiania alusta lähtien vuodesta 2002. Niiden ilmettä uudistettiin vuoden 2022 aikana.

Norwegian on perustettu vuonna 1993, mutta halpalentoyhtiötoiminnan se aloitti Boeing 737 -kalustolla vuonna 2002.

"Uudessa visuaalisessa identiteetissä on rikkaampi väripaletti, uusi typografinen ilme ja kuvatyyli samoin kuin joustavampi ulkoasujärjestelmä. Odotamme innolla, että voimme esitellä uuden ilmeen yhtiön sisällä ja ulkoisesti. Uusi ilme otetaan käyttöön vaiheittain. Aloitamme digitaalisissa kanavissa ja päivitämme sen jälkeen asteittain ja jäsennellysti kaikki markkinapaikat, toimistot, lentoasemat ja itse lentokoneet. Vanha ja uusi ilme elävät rinnakkain ylimenokauden ajan. Uusi ilme ja logotyyppi tulevat näkyviin ensi kertaa maaliskuun alussa omissa ja ulkoisissa medioissa", kertoi Norwegianin luovajohtaja Camilla Aspen.  

Norwegianin tavoitteena on tulla Euroopan pidetyimmäksi ja luotettavimmaksi lentoyhtiöksi.

Norwegian_WideroeNorwegian-konsernin palveluksessa on yli 8 200 työntekijää ja se omistaa  lentoyhtiöt  Norwegian Air Shuttlen ja Widerøe’s Flyveselskapin. Norwegian osti Norjan vanhimman lentoyhtiön Widerøen vuonna 2024.

Norwegianin laivastossa on 87 Boeing 737-800- ja Boeing 737 MAX 8 -kapearunkokonetta ja Widerøella on 45 Bombardier Dash 8  ja kolme Embraer E190-E2 -konetta.

Lue myös: