Patrialle jo kolmas MPL-asiakkuus - kouluttaa lentäjiä Turkish Airlinesille

Patria_A320_kaarto_LontooPatria on saanut uuden Multi Crew Pilot Licence eli MPL-asiakkuudeen. Suomalaisyhtiö on tehnyt kolmevuotisen sopimuksen Turkish Airlinesin kanssa uusien lentäjien kouluttamiseksi. Patria ja Turkish Airlines toteuttavat Airbus A320 (MPL) -koulutuksen yhteistyössä. Patria antaa MPL-koulutusta myös Finnairin ja Air Astanan lentäjätarpeisiin.

Patria kouluttaa tarvittavat teoria-aineet sekä ensimmäisen vaiheen MPL-lentokoulutuksen sekä toisen vaiheen mittarilentokoulutuksen. Turkish Airlines jatkaa vaiheet kolme ja neljä uudessa koulutuskeskuksessaan Istanbulissa.

Patria_tails”Tämä sopimus on luonnollista jatkoa lentokoulutuksen kansainvälistymisstrategiallemme. Patrialla on jo kolmen vuoden kokemus Airbus A320 MPL -koulutuksesta, ja olemme hyvin ylpeitä siitä, että Patriasta tulee Turkish Airlinesin ensimmäinen ja ensisijainen MPL-koulutuspartneri. Odotamme kovasti, että voimme aloittaa lentokoulutuksen Turkish Airlinesille, yhdelle maailman suurimmista lentoyhtiöistä”, toteaa Patrian lentäjäkoulutuksesta vastaava johtaja Jyrki Myyryläinen.

 ”Patrian koulutusosuudet kestävät 14 kuukautta jakautuen Patrian uuden syksyllä avattavan Córdoban sekä nykyisen Pirkkalan koulutuskeskusten välille. Koulutus Istanbulissa kestää neljä kuukautta, ja koulutuksen kokonaisaika on näin 18 kuukautta”, jatkaa Myyryläinen.

PIR_PatriaPatria antaa lentokoulutusta Espanjan Cordobassa Diamond DA40 -koneilla. Niiden määrä nousee Espanjassa kuuteen kahden lisäkonehankinnan myötä. Kaksi hankittavaa konetta ovat tehdasuusia  ja samanlaisia kuin vuonna 2017 hankitut  neljä konetta.

Cordobassa on nyt kolme konetta, joilla koulutetaan parhaillaan Norran tulevia lentäjiä. Kolme lisäkonetta saapuvat Espanjaan lähikuukausien aikana.

Ensimmäinen oppilasryhmä aloittaa opintonsa vielä vuoden 2019 aikana, kun Turkin ilmailuviranomainen on hyväksynyt Turkish Airlinesin A320 MPL -ohjelman käyttöönottamisen.

Patria on kouluttanut MPL-ohjelman mukaisesti lentäjiä Finnairille ja Air Astanalle. Lisäksi yhtiö kouluttaa lentäjiä Finnairin osaomistusyhtiö Norralle perintesellä koulutuksella.

Lue myös: