Patrialle neljä uutta Diamond DA40 NG -koulukonetta - sijoitetaan Espanjan Córdobaan

PIR_PatriaPatria panostaa moderneihin siviilikoulukoneisiin kehittääkseen lentokoulutustaan edelleen. Uuden koulukonetilauksen myötä  Patrian laivastossa on pian jo kymmenen Diamond DA40 NG -konetta. Nyt julkistettu tilaus sisältää optiot kahteen lisäkoneeseen. Koulukoneet sijoitetaan Patrian lentokoulutuskeskukseen Espanjan Córdobaan.

Patria vastaanotti äskettäin kaksi Diamond DA40 NG -konetta, jotka toimitettiin Suomeen. Koneiden uusi kotikenttä tulee kuitenkin olemaan Patrian uusi lentokoulutuskeskus Espanjan Córdobassa.

Suomalainen lentokouluttaja julkisti 1. lokakuuta 2019 tilanneensa lisäksi kaksi uutta DA40 NG -koulukonetta. Ne on määrä toimittaa maaliskuussa 2020. Tässä tilauksessa on myös optio kahdesta lisäkoneesta, jotka toimitetaan kesällä 2020. Siis mikäli optiota päätetään käyttää.

”Patrian siviililentokoulutus kasvaa nopeasti viimeaikaisten merkittävien lentoyhtiöiden kanssa tehtyjen sopimusten myötä. Näin ollen Patria kasvattaa koulutuskapasiteettiaan vastaamaan uutta tilannetta. Uudet koneet sijoitetaan suoraan Espanjan Córdobaan, jossa olemme jo aloittaneet lentokoulutuksen”, toteaa Patrian lentäjäkoulutuksesta vastaava johtaja Jyrki Myyryläinen.

Näiden toimitusten jälkeen Patrialla on DA40 NG -koneita yhteensä kymmenen kappaletta, jotka kaikki ovat varustettuina uusimmalla Garmin 1000 NXi -avioniikalla. Patria hankki ensimmäiset neljä DA 40 NG -konettaan kesällä 2017.

Patria_tailsNykyiseen Patrian koulutuskonelaivastoon kuuluu myös yhdeksän Tecnam P2002JF -konetta. Niistä ollaan kuitenkin luopumassa syksyn tai alkutalven aikana. Koneet ovat jo myynnissä. Tecnameilla annetaan vielä jonkin verran lentokoulutusta nykyisille lento-oppilaille.

Patrian uuden alkeislentokoulutuksen kotipaikka Córdoba on noin 300 000 asukkaan kokoinen kaupunki, joka sijaitsee noin 45 minuutin junamatkan päässä Malagasta pohjoiseen. Paikallinen lentokenttä (LEBA) on jotakuinkin Malmin tapainen pienkonekenttä, mutta hiljaisempi.

Yksi syy muuttoon ovat mm. sääolosuhteet. Lentäjäkoulutuksesta vastaava Myyryläinen kommentoi Lentoposti.fi:lle aiemmin, että koneiden käyttöaste Espanjassa on suurempi, kun sää ei rajoita käyttöä. Yhtiöllä on kunnianhimoiset tuntisuunnitelmat ja koneiden käyttöaste ja tunnit per kone tulevat nousemaan merkittävästi.

Lentokoulutusta Patria on antanut Espanjassa jo Norran tuleville lentäjille. Nyt Patrialla Córdobassa on kolme Diamondia ja kaksi uutta konetta lähtee keskiviikkona 2.10. Pirkkalasta kohti Espanjaa. Yksi vanhemmista koneista jää varakoneeksi Pirkkalaan ensi vuoden puolelle. Kesällä 2020 konemäärä voi olla Córdobassa siis jo kymmenen.

"Patrialla on Córdobassa nyt lähes 10 työntekijää, joista suurin osa lennonopettajia. Vahvuus kasvaa toiminnan laajenemisen myötä. Käytännössä määrä kasvaa opettajilla sekä tukitoimintojen tarpeen mukaan", kertoo Patrian myyntijohtaja Mikko Paronen Lentoposti.fi:lle.
                                     
PIR_PAT_A320sim_1Patria on saanut jo kolme MPL- eli Multi Crew Pilot Licence -asiakkuutta. Koulutusohjelmassa lento-oppilas saa valmiudet Airbus A320-koneen perämiehen tehtäviin.

Viimeisin Patrian MPL-asiakas on Turkish Airlines, jonka osalta sopimus julkistettiin syyskuussa 2019. Aiemmat MPL-asiakkuudet ovat Finnair ja Air Astana. Patria kouluttaa lisäksi lentäjiä myös Finnairin osaomistusyhtiö Norralle.

Lue myös: