Patrouille de Francen Alpha Jet vaurioitui laskussa Perpignanissa - lentäjä hyppäsi

PAF_toRanskan Ilmavoimien Armée de l'Air:n  taitolentoryhmä Patrouille de Francen Dassault Alpha Jet -kone vaurioitui laskuturmassa Perpignanin lentokentällä. Lentäjä pelastautui heittoistuimella.

Patrouille de France -taitolentokoneryhmän Alpha Jet E E146 (F-UHRR) kone numero 2 suistui laskeutumisen yhteydessä ulos kiitotieltä ja pysähtyä Perpignanin lentokenttää reunustavalle D117 tielle.  Koneen lentäjä pelastautui käyttäen heittoistuinta laskeutumisen yhteydessä. Hän on loukkaantunut ilmeisesti lievästi. Itse koneen vaurioita on kuvattu merkittäviksi.

PAF_8acTaitolentotyhmän oli määrä lentää torstaina 25. heinäkuuta esityslento Etelä-Ranskan Saint-Cyprienissä. Seuraavien esitysten on määrä olla 27. ja 28. heinäkuuta.

Patrouille de France on yksi maailman vanhimmista ja parhaina pidetyistä taitotentoryhmistä. Se lentää kahdeksan - kymmenen Dassault Alpha Jet -koneen ryhmällä.

Ranskalaisryhmä lensi vast'ikään päättyneessä Englannin Royal Air Tattoo -tapahtumassa. Siellä se lensi myös yhdessä RAF:n Red Arrowsien kanssa. Tuolloin ryhmän oma esitys keskeytyi koneessa numero kahdeksan tapahtuneen epäillyn moottorihäiriön seurauksena.