PT: Kehäradan Aviapolis-aseman pelastusharjoitus meni pieleen Pelastuslaitoksen osalta

keharata_pelastus_1Kehäradan pelastusharjoitus ei sujunut aivan suunnitelmien mukaan Aviapolis-asemalla lauantaina, kertoo Pelastustieto nettisivuillaan. Ongelmia oli niin informaation kulkemisessa, johtamismallissa ja teknisissä yksityiskohdissa. Liikenneviraston osalta matkustajien evakuoiminen tunneliin pysähtyneestä junasta sen sijaan sujui hyvin.

Myös Lentoposti.fi oli seuraamassa lauantaina 23. toukokuuta järjestettyä pelastusharjoitusta, johon osallistui mm. yli 400 vapaaehtoista matkustajaa (lue juttu alla olevasta linkistä).

Siitä kun ensimmäiset matkustajat jo kävelivät tunnelista asemalle, kesti puolisen tuntia ennen kuin ensimmäiset savusukeltajat lähtivät mönkijällä kohti junaa tiedustelemaan tilannetta.

Pelastustiedon mukaan hälytysilmoituksen jälkeen ilmeni monenlaisia viiveitä, jotka sitten kertautuivat. Lisäksi johtamisohjetta vaihdettiin kesken kaiken: erityisesti kehärataa varten suunnitellusta versiosta siirryttiin suuronnettomuuden mukaiseen johtamismalliin.

Myös savunpoiston aloittamiseen meni liikaa aikaa. Kun pelastajat saavuttivat junan, se oli jo tyhjennetty  henkilökunnan ja asemalla hätäuloskäynnille ohjanneiden Turvatiimin vartijoiden toimesta. Osa matkustajista käveli junasta Aviapolis-asemalle, osa nousi maan pinnalle Kytökallion pystykuilun kautta.

keharata_pelastus_3Keski-Uudenmaan pelastuslaitos vei harjoituksessa toimintojaan ensi kertaa maan alle tositilannetta mukailevissa olosuhteissa. Tosin Kehäradan tiloihin ja laitteisiin oli luonnollisesti jo aiemmin tutustuttu.

Harjoitusten tarkoituksena on testata ja kehittää toimintaa. Siksi lauantain kokemukset otetaan huomioon ja jatkossa harjoittelua osataan suunnata ongelmakohtiin.

Pelastustiedon uutinen

Lue Lentoposti.fi -juttu pelastusharjoituksesta: