Puolustusministeri Häkkänen tutustui Ilmavoimien toimintaan ja suorituskykyihin Karjalan lennostossa

ilmavoimat_Hakkanen_HNPuolustusministeri Antti Häkkänen on tutustunut Ilmavoimien toimintaan Karjalan lennostossa. F/A-18D Hornet -monitoimihävittäjän äärellä kuvattu Häkkänen oli pukeutunut hävittäjälentäjän lentovarusteisiin. Häkkänen sai ensikokemusta ilmavoimien suorituskyvystä taivaalla kaksipaikkaisella Hornetilla.

Puolustusministeri Antti Häkkäsen vierailua Karjalan lennostossa isännöi ilmavoimien komentaja kenraalimajuri Juha-Pekka Keränen. Vierailun antina oli perehdytys Ilmavoimien ja Karjalan lennoston toimintaan sekä ilmapuolustuksen suorituskykyyn. Häkkänen sai myös tilannepäivityksen F-35 -hankkeen nykytilanteeseen.

ilmavoimat_Hakkanen_HN_2Vierailun yhteydessä lentovarusteissa esiintyivät puolustusministeri Häkkäsen ja komentaja Keräsen lisäksi myös Hävittäjälentolaivue 31:n komentaja everstiluutnantti Rami Lindström. Vierailuun osallistui myös Karjalan lennoston komentaja eversti Johan Anttila.

Ennen hävittäjälennolle siirtymistä puolustusministeri Häkkänen tutustui Hävittäjälentolaivue 31:n tiloissa lentosimulaattoriin ja osallistui lentotehtävänantoon varusteiden sovituksen jälkeen.

ilmavoimat_Hakkanen_HN_3Ministeri Häkkänen pääsi ilmaan lentotehtävälle kaksipaikkaisen F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjän (HN-467) takapenkillä. Hävittäjää ohjasi hävittäjälentolaivue 31:n komentaja everstiluutnantti Rami Lindström. Ministeriä lennättäneen Hornetin siipikonessa (HN-417) lensi Ilmavoimien komentaja kenraalimajuri Juha-Pekka Keränen.

Ilmavoimien toimintaan tutustuttaessa puolustusministereille on tarjoutunut mahdollisuus päästä Hornet-hävittäjän takapenkille. Ennen Häkkästä Suomen Ilmavoimien Hornet-lennolla ovat olleet ainakin puolustusministerit Jussi Niinistö ja Carl Haglund sekä Jyri Häkämies, joka on ollut Hornetin lisäksi myös Hawkin takapenkillä.

ilmavoimat_Keranen_HNHeidän lisäkseen Suomen puolustusministereistä  Elisabeth Rehn on ollut Blue Angelsin F/A-18 Hornetin kyydissä vuonna 1992.

Suomen Ilmavoimien seuraava hävittäjäsuorituskyky F-35A Joint Fighter on yksipaikkainen, joten Hornetien poistumisen jälkeen tarjolla on vastaavia lentokokemuksia suihkuharjoituskoneilla. MH

Päivitys: Lisätty kuvia erikoislennosta.
Päivitys 21.11. Lisätty tieto puolustusministeri Jyri Häkämiehen lennoista.

Lue myös: