Puolustusvoimain komentaja Janne Jaakkola ylennettiin kenraaliksi

kenraali_Jaakkola_PVTasavallan presidentti Alexander Stubb päätti kenraaliylennyksistä Puolustusvoimissa 1. huhtikuuta 2024 lukien, joiden mukaan kenraaliluutnantti Janne Alpertti Jaakkola ylennettiin kenraaliksi ja prikaatikenraali Sami Heikki Nurmi kenraalimajuriksi.

Kenraali Janne Jaakkola aloitti puolustusvoimain komentajana  1. huhtikuuta 2024.

”Otan tehtävät vastaan luottavaisin mielin. Suomen puolustusta on määrätietoisesti kehitetty vastaamaan nykyisessä turvallisuusympäristössämme näkyviä uhkia ja riskejä", sanoi kenraali Jaakkola aloittaessaan tehtävässä.

Aikaisemmin kenraali Jaakkola on toiminut muun muassa Puolustusvoimien strategiapäällikkönä, Pääesikunnan suunnittelupäällikkönä ja logistiikkapäällikkönä sekä Porin prikaatin esikuntapäällikkönä. Kenraaliluutnantiksi hänet ylennettiin vuonna 2023.

Kenraali Jaakkolalla on sotilaslaskuvarjohyppääjän kultaiset siivet. Pronssiset siivet saa viidellä sotilaslaskuvarjohypyllä (niihin pitää sisältyä mm. hyppy aseen kanssa ja yöhyppy), hopeisiin niitä vaaditaan 35. Kultaiset siivet edellyttävät 150 sotilaslaskuvarjohypyn suorittamista.

Kenraalimajuri Sami Nurmi aloittaa niin ikään samalla päivämäärällä Puolustusvoimien strategiapäällikkönä. Hän siirtyy tehtävään puolustusministeriöstä, jossa hän on toiminut kansallisen puolustuksen yksikön johtajana. Aikaisemmin hän on palvellut muun muassa valtakunnallisten maanpuolustuskurssien johtajana Maanpuolustuskorkeakoulussa ja Puolustusvoimien viestintäjohtajana. Prikaatikenraaliksi hänet ylennettiin vuonna 2021.

Lue myös: