Qatar Airways valitsi SpaceX:n Starlinkin - matkustajille ilmainen ja nopea nettiyhteys

QA_cabin_economy_1Qatar Airways tuo Starlinkin nopean nettiyhteyden ja tarjoaa tulevaisuudessa erittäin nopean nettiyhteyden valikoiduilla reiteillä tietyillä konetyypeillä. Osa asiakaskokemusta on myös palvelun helppous, joka on vain yhden klikkauksen päässä. Qatar Airways ja Starlink ovat nyt palvelun esivalmisteluvaiheessa.

Qatar Airways on suurin lentoyhtiö, joka ottaa käyttöön Starlinkin nopeat nettiyhteydet. Uusi palvelu kohentaa entisestään qatarilaisyhtiön matkustajakokemusta. Matalan viiveen ja jopa 350 Mbps:n nettiyhteys mahdollistaa VPN-yhteyden, videostriimauksen, pelaamisen ja paljon muuta.

Nettiyhteys on matkustajien käytössä heti lentokoneeseen astumisen jälkeen. Palvelu toimii saumattomasti lähtöportilta aina tuloportille saakka kaikissa lennonvaiheissa.

Qatar_A350900_1SpaceX:n kehittämä Starlink mahdollistaa nopean internet-yhteyden tällä hetkellä jo yli 45 valtion alueella eri puolilla maailmaa. Lennonaikaiseen nettikäyttöön palvelu avattiin vuonna 2022. Ensimmäisen sopimuksensa SpaceX solmi lennonaikaisesta nettikäytöstä yksityisen tilauslentoyhtiö JSX:n kanssa huhtikuussa 2022. Muita lentoyhtiöasiakkaita ovat Hawaiian Airlines, airBaltic ja ZIPAIR.

Starlinkin satelliittikonstellaatio on matalla maan kiertoradalla noin 550 kilometrin korkeudessa eli noin 65 kertaa lähempänä maata kuin geostationaarisella radalla olevat perinteiset satelliitit. Helmikuussa 2023 konstellaatiossa oli jo lähes 4000 satelliittia ja suunnitelmissa on saada kiertoradalle nykyisen hyväksynnän mukaisesti vielä noin 7500 toisen sukupolven Starlink-satelliittia. Ne mahdollistavat entistä nopeammat nettiyhteydet entistä suuremmalle käyttäjäkunnalle.

Yhä useampi lentoyhtiö on tuonut lennonaikaiset yhteydet osaksi matkustuskokemusta ja yhä useampi vaikuttaa sisällyttävän palvelun jo lentolipun hintaan eikä peri netinkäytöstä erillistä lisämaksua.

Lue myös: