Qatar Airwaysia 27 vuotta johtanut Akbar Al Baker jättää tehtävänsä 5. marraskuuta 2023

QA_Al_BakerQatar Airwaysia 27 vuotta johtanut konsernijohtaja Akbar Al Baker jättää tehtävänsä 5. marraskuuta 2023. Hänen seuraajakseen on nimitetty Dohan Hamadin lentoaseman operatiivisena johtaja toimiva Badr Mohammed Al-Meer.

Akbar Al Baker nimitettiin Qatar Airwaysin johtoon kolme vuotta lentoyhtiön perustamisen jälkeen vuonna 1997. Hänen 27 vuotta kestäneellä johtajakaudella Qatar Airways on noussut merkittäväksi lentoyhtiöbrändiksi ympäri maailmaa. Qatarilaisyhtiö tunnetaan myös korkeista standardeista ja erinomaisesta asiakaspalvelusta ja laadusta.

Qatar_A350_1000Qatar Airways on voittanut Al Bakerin johtamana seitsemän kertaa maailman parhaan lentoyhtiön palkinnon. Myös yhtiön kotikenttä Dohan Hamadin kansainvälinen lentoasema on saanut tunnustusta maailman parhaana lentoasemana.

Qatar Airways on kasvanut merkittäväksi toimijaksi ja haastanut gateway-liikenteessä mm. Emiratesin ja Turkish Airlinesin.

Viimeisenä suurempana hankkeena väistyvän johtajan kaudella Qatarissa järjestettiin jalkapallon MM-kilpailut, joka nosti Qatar Airwaysia jälleen parrasvaloihin.

Qatar_A380_del_1Akbar Al Baker tunnetaan tinkimättömänä asiakkaana ainakin Airbusilla ja Boeingilla, joiden kanssa hän on tehnyt merkittäviä lentokonekauppoja. Qatarilaisyhtiö oli mm. Airbusin uuden A350-900 -laajarunkokoneen sekä A350-1000 laajarunkokoneen avausasiakas. Qatar Airways oli myös ensimmäisten joukossa tilaamassa Boeingin uusia 777X-laajarunkokoneita.

Miljardikauppojen lisäksi Al Baker antanut valmistajien myös kuulla kunniansa monet kerrat. Viimeisin kiista ja lopun aloittanut taistelu Airbusin kanssa koski Airbus A350-koneiden pinnoiteongelmia. Asia ratkesi lopulta ennen oikeuden päätöstä. Sovintoratkaisu mahdollisti Qatar Airwaysin ja Airbusin yhteistyön jatkumisen.

QA_AlMeerAl Baker jättää tehtävänsä 5. marraskuuta 2023 ja hänen seuraajakseen konsernin johtoon on nimitetty Hamadin lentoaseman operatiivisena johtajana nykyisin toimiva Badr Mohammed Al-Meer.
 
Dohan Hamadin kansainvälisen lentokentän muutos nykyiseksi lentoliikenteen solmukohdaksi on pitkälti Al-Meerin aikaansaannosta. Hänet nimitettiin Hamadin operatiiviseksi johtajaksi vuonna 2014.
Lue myös: