Saab ja Bombardier toimittavat Erieye-tutkavalvontakoneen UAE:lle

Saab_Global6000_erieyePuolustus- ja turvateollisuusvalmistaja Saab ja Yhdistyneet arabiemiirikunnat (UAE) ovat allekirjoittaneet sopimuksen UAE:n ilmasta tehtävän valvontakyvyn kehittämisestä ja laajentamisesta. Uusi tutkavalvontakone sisältää Saabin uusimman version Erieye SRSS (Swing Role Surveillance System) -tutkajärjestelmästä.

Saab toimittaa UAE:lle Erieye SRSS -tutkavalvontakoneen, joka rakennetaan Bombardier Global 6000 -alustalle. SRSS kykenee havaitsemaan ja seuraamaan useita kohteita samanaikaisesti ilmassa maalla ja meressä. Kyseessä on Erieye-järjestelmän tuorein versio, joka sisältää Saabin vuosikymmenten kokemukset tutkajärjestelmistä.

"Erieyen uusin versio on markkinoiden kehittynein ilmassa toimiva AWACS-järjestelmä (Airborne Warning and Control System)", kehui Saabin toimitusjohtaja Håkan Buskhe tuotettaan.

Suomalainen Patria valmistaa Saab Erieye -tutkan antennin ulkoisen koteloinnin (otsikkokuvassa Bombardier Global 6000 AWACS -koneen rungon yläpuolella) Jämsän Hallin tehtaillaan.

Järjestelmän valmistus ja kokoonpanotyöt tehtään Saabin Göteborgin, Linköpingin, Järfällan, Arbogan ja Luulajan tehtailla. Tilauksen arvo on noin 1,27 miljardia Yhdysvaltain dollaria.

Lue myös artikkelimme Saabin uudesta Giraffe 4A EASA -tutkasta: Saabin uusi Giraffe 4A AESA -monitoimivalvontatutka tositoimissa Gotlannissa