Sotilasilmailusta ammatti -tapahtuma saa jatkoa Tikkakoskella 23. toukokuuta 2024

MH_muodostelma_1Toukokuu tarjoaa lisää ilmailuelämyksiä, kun Pirkkalassa lentonäytöskauden 15. toukokuuta avaava Sotilasilmailusta ammatti -tapahtuma saa jatkoa Ilmasotakoulussa Tikkakoskella 23. toukokuuta 2024. Tapahtumat tarjoavat tietoa koulutuksista ja ammatillisista mahdollisuuksista ilmavoimien palveluksessa. Maanäyttelyssä ja ilmatilassa on luvassa runsaasti nähtävää.

Tikkakosken Sotilasilmailusta ammatti -tapahtumassa esitellään Ilmavoimien kalustoa, sotilasilmailua, puolustushaarakoulun toimintaa, varusmiespalvelusvaihtoehtoja Ilmasotakoulussa sekä erilaisia sotilaiden sekä siviilien urapolkuja. 

Tikkakosken_avoimet_180517aTapahtumassa sotilasilma-aluksiin voi tutustua maanäyttelyssä ja taivaalla. Luvassa on F/A-18 Hornetin, Hawkin sekä Grobin esityslennot. Tapahtuma huipentuu Ilmavoimien taitolento-osasto Midnight Hawksin esitykseen. Osaston kaikki jäsenet ovat Ilmasotakoulun lennonopettajia. 

Paikalla on myös Ilmavoimien Big Band solistinaan Taru Ratilainen. Mukana menossa ovat myös Ilmavoimamuseo ja Ilmasotakoulun Kilta sekä sotilaskotiauto Elisabeth.

Maanäyttelyssä on esillä ilmavoimien kalustosta Hornet, Hawk ja Grob, joiden lisäksi paikalle saapuu myös Utin jääkärirykmentin NH90-kuljetushelikopteri sekä MD500-kevythelikopteri. Paikalla on myös Ilmavoimien sotilasajoneuvoja kuten Pasi-panssariajoneuvo, lentokonetankkausauto ja maastokuorma-auto.

Tikkakosken_avoimet_180517bTapahtuma järjestetään Jyväskylän lentoasemalla 23. toukokuuta kello 12.00-14.00 osoitteessa Lentoasemantie 70 41160 Tikkakoski. Lentoasemalla on rajalliset paikoitustilat. Tapahtumajärjestäjä kehottaakin vierailijoita suosimaan yhteiskyytejä, pyöräilyä tai takseja.

Tapahtumaan on vapaa pääsy ja kaikella lentotoiminnalla on säävaraus.


Sotilasilmailusta ammatti -tapahtuman aikataulu 23.5.2024:


11.30 Portit avautuvat 
12.00 Tapahtuma alkaa ja esittelypisteet avautuvat
12.05 Ilmasotakoulun apulaisjohtaja everstiluutnantti Sami Nenonen avaa tilaisuuden
12.20 Grob-soololentoesitys
13.15 Hawk-soololentoesitys (huom! kuulonsuojaus)
13.25 Hornet-soololentoesitys (huom! kuulonsuojaus)
13.40 Midnight Hawks esityslento (huom! kuulonsuojaus)
14.00 Tapahtuma päättyy

Lue myös: