Toimitusjohtaja Topi Manner jättää Finnairin - aloittaa Elisan toimitusjohtajana viimeistään 1.3.2024

F_TopiMannerFinnairin toimitusjohtaja Topi Manner on jättänyt irtisanomisilmoituksensa yhtiön palveluksesta siirtyäkseen Elisa Oyj:n toimitusjohtajaksi viimeistään 1.3.2024. Siihen asti Manner jatkaa roolissaan Finnairin toimitusjohtajana.

“Topi Manner on tehnyt erinomaista työtä tiiminsä kanssa ja tuonut Finnairin koronapandemian ja Venäjän ilmatilan sulun aiheuttaman kaksoiskriisin läpi. Kiitän lämpimästi Topia hänen johtajuudestaan näiden vaikeiden vuosien aikana. Finnair on tullut ulos kaksoiskriisistä vahvana lentoyhtiönä, kuten tämän vuoden toisen neljänneksen tuloksemme osoittaa”, sanoo Finnairin hallituksen puheenjohtaja Sanna Suvanto-Harsaae.

Suvanto-Harsaae_Posti“Finnairin tiimi on osoittanut kykynsä sopeutua ja uudistua, ja meillä on nyt erinomainen asema jatkaa Aasian, Euroopan ja Pohjois-Amerikan yhdistämistä. Toivon Topille mitä parhainta menestystä hänen seuraavassa tehtävässään", jatkaa Suvanto-Haarsae.

“Vuosiani Finnairissa on leimannut kohtaamamme kaksoiskriisi, joka on ollut koko organisaatiolle valtava stressitesti. Olen ylpeä siitä, miten Finnair-tiimi on reagoinut, sopeutunut ja menestynyt näinä vuosina. On ollut kunnia olla osa tätä tiimityötä ja tuntea Finnairin kulttuurin voima”, sanoo Topi Manner.

“Kun siirryn uuteen tehtävääni, otan mukaani monia oppeja näiltä vuosilta. Finnair tulee aina olemaan minulle tärkeä. Jäljellä olevan aikani yhtiössä työskentelen sitoutuneesti Finnairin eteen yhdessä vahvan tiimin kanssa", jatkaa Manner.

F_Manner_KarvinenFinnair käynnisti toimitusjohtaja Mannerin seuraajan etsinnän välittömästi 18. elokuuta 2023.

Elisan toimitusjohtajana vuodesta 2003 lähtien toiminut Veli-Matti Mattila on ilmoittanut Elisan hallitukselle eläkkeelle jäämisestä, kun uusi toimitusjohtaja aloittaa viimeistään 1.3.2024. Topi Manner on ollut Elisan hallituksen jäsen ja tästä luottamustehtävästä hän luopui nyt 18. elokuuta.

Topi Manner aloitti Finnairin toimitusjohtajana 1. tammikuuta 2019. Finnairin edellinen hallituksen puheenjohtaja Jouko Karvinen esitteli uuden toimitusjohtajan medialle 4. syyskuuta 2018.

Lue myös:

Artikkeli: Finnairin tuleva toimitusjohtaja Topi Manner: Lähden mielelläni tälle opintomatkalle