Urheilutoimittajain liitto valitsi Lassi Nurilan vuoden 2023 ilmailu-urheilijaksi

UHR_toim_logoUrheilutoimittajain liitto julkisti 8. tammikuuta 2023 lajien parhaat urheilijat vuodelta 2023. Vuoden ilmailu-urheilijaksi valittiin Kokkolanseudun RC-lentäjiä edustava Lassi Nurila. Hän on menestynyt lennokkilajissa kotimaassa ja ulkomailla.  Lajien parhaita urheilijoita on valittu vuodesta 1946 lähtien.

Urheilutoimittajain liiton Vuoden urheilija -valiokunta on nimennyt lajien parhaat urheilijat menneen vuoden saavutusten ja kilpailumenestyksen pohjalta.

NurilaMM23Vuoden 2023 ilmailu-urheilijaksi valittiin Lassi Nurila, joka voitti vuonna 2023 maailmanmestaruuden Australian Warwickissä järjestetyissä F3A-luokan radio-ohjattavien taitolennokkien maailmanmestaruuskilpailuissa. Nurila on kuulunut jo pitkään lajinsa maailman kymmenen kärkeen, mutta maailmanmestaruus on hänelle ensimmäinen. Nurila on kilpaillut RC-lennokeilla vuodesta 2002 lähtien.

Nurila valittii vuoden ilmailu-urheilijaksi myös vuonna 2019. Yhtämittaisesti pisimpään Lajien parhaat -listalla on ollut pöytätennispelaaja Benedek Oláh, jolle vuoden 2023 valinta oli jo 15. putkeen.

Urheilutoimittajain liiton Vuoden urheilija -valiokunta on nimennyt lajien parhaat urheilijat menneen vuoden saavutusten ja kilpailumenestyksen pohjalta. Vuoden 2023 paras nimettiin 82 lajissa. Tuoreimpana lajilistalle lisättiin padel. Lisäksi lajilistalta poistettiin pelityyppirajoitukset elektronisesta urheilusta.

Urheilutoimittajain liitto: Lajien parhaat urheilijat 2023 on valittu

Lue myös: