Lassi Nurila vei voiton radio-ohjattavien taitolennokkien maailmanmestaruuskilpailuissa

NurilaMM23Lassi Nurila on voittanut Australian Warwickissä järjestetyt F3A-luokan radio-ohjattavien taitolennokkien maailmanmestaruuskilpailut. Lajin menestyjiin jo pitkään kuulunut Nurila vei kilpailun nimiinsä reilulla piste-erolla. Maailmanmestaruus on Nurilalle ensimmäinen.

Kälviäläinen Lauri Nurila otti kilpailun kärkipaikan haltuunsa jo alkukierrosten aikana ja jatkoi vahvaa suorittamista läpi semifinaalin. Kilpailu huipentui lauantaina 26. elokuuta lennettyyn finaaliin, jossa oli mukana maailman 10 parasta kilpailjaa. He lennättivät yhden tunnetun ja kaksi tuntematonta ohjelmaa.

Finaalissa kaikki kierrokset lasketaan, eikä edellisten kierrosten pisteillä ollut merkitystä. Nurilan mestaruus varmistui vasta kisojen viimeisen kierroksen viimeisellä lennolla. Muut finalistit olivat jo lentäneet viimeisen tuntemattoman ja Nurila oli lähtöjärjestyksessä viimeisenä.

Nurila_kilpakumppanitJokainen kierre ja snap-rolli pysähtyivät paineista huolimatta juuri oikeaan kohtaan, jokainen osasilmukka oli täydellisen pyöreä ja suorat kuin viivoittimella taivaan sineen piirretty. Yleisö repesi aplodeihin jo heti viimeisen liikkeen loputtua ja uudestaan lennokin koskettaessa maata. Näin lähelle täydellistä suoritusta ei kukaan muu yltänyt.

Nurila vei mestaruuden selvällä piste-erolla muihin. Nurilan pisteet olivat 2993,35, kun toiseksi sijoittunut yhdysvaltojen Andrew Jesky sai 2964,62 pistettä ja kolmanneksi sijoittunut yhdysvaltalainen Jason Shulman 2926,50 pistettä. Joukkuekilpailussa voiton vei USA, toisena Ranska ja kolmantena Japani.

Nurila on kuulunut jo pitkään lajinsa maailman kymmenen kärkeen, mutta maailmanmestaruus on hänellen ensimmäinen. Australiassa Suomea edusti myös Nurilan avustaja Risto Hölttä. Erityisesti tuntemattomissa ohjelmissa avustajan rooli on äärimmäisen tärkeä. Kisojen 10-henkiseen tuomaristoon oli Suomesta kutsuttu Esa Eirola.

LassiNurilaVuonna 2022 Nurila voitti ensimmäisen Euroopan mestaruutensa Espanjan Zamorrassa. Aiemmin tänä vuonna varmistui viides maailmancupin voitto sekä kuudes Pohjoismaiden mestaruus. Suomenmestaruutta Nurila on pitänyt hallussaan yhtäjaksoisesti jo vuodesta 2006 alkaen. Voidaankin sanoa että Nurila on nyt voittanut kaiken mitä radio-ohjattavissa taitolennokeissa on mahdollista voittaa.