Suomalaiset purjelentäjät Juha Sorri ja Simo Kettunen ottivat kultaa EM-kisoissa Puolan Lesznossa

OH-1018_120623Puolan Leznossa järjestetyissä purjelennon Euroopan mestaruuskilpailussa nähtiin suomalaisjuhlaa, kun Juha Sorri ja Simo Kettunen ottivat miehistönä kultaa kärkiväliltään 20-metristen kaksipaikkaisten purjelentokoneiden luokassa.

 

Suomalainen kilpapurjelento saavutti menestystä Puolan Lesznossa järjestetyissä purjelennon EM-kilpailuissa. Sorri ja Kettunen jättivät tuloksissa taakseen brittiparivaljakot Harweyn ja Dawesin sekä Soppinin ja Jonesin. Kaikki kolme paria kilpailivat samanlaisella Schempp-Hirth Arcus M -purjekonetyypillä.

Lesznon EM-kilpailuja hallitsivat hyvin epävakaat ja vaativat sääolosuhteet. Sorri ja Kettunen siirtyivät kokonaiskilpailun johtoon kolmannen kilpailupäivän jälkeen. 20-metristen luokassa saatiin kokoon kaikkiaan kahdeksan kilpailupäivää.

Kultamitali varmistui EM-kilpailuiden viimeisenä päivänä perjantaina, jolloin 20m-kaksipaikkaisluokka lensi 475 kilometrin mittaista nopeustehtävää. Sorrin ja Kettusen vahvuus oli tasaisuus ja onnistuminen jo kilpailun ensimmäisenä päivänä, joka paransi kaksikon mahdollisuuksia saavuttaa kultamitali.

Vantaalainen Juha Sorri on Suomen edustusjoukkueen kokenein urheilija ja lentänyt kansainvälisellä huipulla jo yli 30 vuoden ajan. Nyt saavutettu EM-kulta on Sorrin toinen arvokisamitali, edellinen MM-pronssi on vuodelta 2018.

Kirkkonummelainen Simo Kettunen lensi ensimmäisiä kansainvälisiä arvokisojaan. Kettunen on toiminut aiemmin Suomen purjelentomaajoukkueen päävalmentajana useiden vuosien ajan.