Kim Toppari otti kultaa nuorten purjelennon Euroopan mestaruuskilpailuissa Tanskan Arnborgissa

OH-1043_120623Suomalainen Kim Toppari nousi Euroopan parhaaksi nuoreksi purjelentäjäksi Tanskan Arborgissa käydyissä FAI:n nuorten purjelennon Euroopan mestaruuskilpailuissa. Kaikkiaan kerholuokassa oli mukana kolme suomalaislentäjää.

Tanskan Arnborgissa 29.7. -12.8. käyty kilpailu oli tiukka. Kultaa ottaneen Kim Topparin kokonaispisteet olivat 2823 eli vain yhden pisteen enemmän kuin toiseksi tulleella, Ison-Britannian Toby Freelandilla. Kolmanneksi sijoittunut Ranskan Matthieu Henin keräsi 2764 pistettä.

Kerholuokassa kilpaileva Hyvinkääläinen Toppari lensi kilpailuissa Rolladen-Scheider LS7 neo -purjelentokoneella, kun Freeland ja Henin lensivät Scheleicher ASW 20 -purjelentokoneilla. Topparille on kertynyt lentokokemusta noin 1200 tuntia.

Nuorten purjelennon EM-kilpailuissa oli mukana kolme suomalaiskilpailijaa. Topparin lisäksi Suomea edustivat myös  LS7-WL -purjelentokoneella Sara Salonen ja LS7-purjelentokoneella Mikko Ylihärsilä. Salonen löytyy kokonaistuloksissa sijalta 18 ja Ylihärsilä sijalta 20. Kilpailijoita oli kaikkiaan 36.

Olosuhteita Arnborgin kilpailuissa kuvattiin olosuhteiltaan haastaviksi, kun lentosäät vaihtelivat. Suomalaiskolmikosta myös Salonen ja Ylihärsilä olivat tyytyväisiä suorituksiinsa, joista on hyvä lähteä parantamaan.