YLE: Ulosottolaitos on takavarikoinut kolme venäläisomisteista liikesuihkukonetta

PolarAviation_1Ulosottolaitos on takavarikoinut kolme Polar Aviation Oy:n käytössä olevaa venäläisomisteista liikesuihkukonetta.  Lentokoneiden epäillään olevan pakotelistalla olevien tahojen omistuksessa tai käytössä. Asiasta kertoi YLE.

Ulosottolaitos voi ottaa omaisuutta haltuunsa väliaikaistoimena selvittääkseen sen todelliset omistajat. YLE kertoo, että Ulosottolaitos olisi takavarikoinut pakotteiden kohteena olevaa omaisuutta Suomessa jo lähes 200 miljoonan euron arvosta.

OH-SGS_291021Nyt takavarikoitujen lentokoneiden käyttäjä on Suomen ilma-alusrekisterissä suomalaisyhtiö Polar Aviation Oy. Koneiden omistajaksi on merkitty Stradian Consultants Limited, joka on rekisteröity Kyprokselle.

Polar Aviationin käytössä ovat Gulfstream G550 (OH-SGA), Gulfstream G500 (OH-SGI) ja Dassault Falcon 8X (OH-SGS) -liikesuihkukoneet.

YLE kertoo myös, että Ulosottolaitos ei julkisissa päätöksissään kerro, miksi viranomainen epäilee lentokoneiden olevan pakotelistalla olevien tahojen käytössä. YLE MOT-toimitus uutisoi jo huhtikuussa 2022, että suomalainen Polar Aviation Oy operoi kolmea venäläisten omistamaa yksityislentokonetta. 

Polar Aviation Oy kiisti YLE MOT-toimitukselle tällaiset yhteydet ja kertoi olevansa suomalaisomisteinen osakeyhtiö sekä liikelentokonevalmistajien takuuhuoltokeskus. Yhtiö tarjoaa verkkopalvelunsa mukaan huoltopalveluita Dassaultin, Cessnan, Gulfstreamin ja Bombardierin valmistamille liikesuihkukonemalleille.

YLE: Ulosottolaitos takavarikoi kolme venäläistä lentokonetta – niitä operoinut suomalaisyhtiö kieltäytyi antamasta matkustajatietoja viranomaisille