Hauho Splash-In - perinteinen vesikonetapahtuma kokosi ilmailijat Ilorantaan

Hauho_2013_1Suomen vesi- ja suksilentoyhdistyksen perinteinen Hauho Splash-In -tapahtuma kokosi yleisilmailijoita Ilorantaan nauttimaan kesästä ja vesilentämisen riemuista. Kokoontuminen järjestettiin jo 38:nen kerran ja paikalla oli ilmailijoita myös Ruotsista, Saksasta ja Sveitsistä. 

 

Hauho_2013_3

Viikonlopun mittainen tapahtuma kokosi Hauhon Ilorantaan Iso-Roineen äärelle kymmeniä vesilentokoneita ultrakeveistä aina suurehkoihin Cessna 206 -koneisiin saakka. Suomalaisessa kesäsäässä vietetyn tapahtuman aikana ilmailijat tekivät lentoretken Päijänteen Lietsaaren hiekkarannoille ja nauttivat Ilorannan tarjoamista palveluista.

 

Hauho_2013_4Tapahtumassa puhuttiin myös vakavista asioista niiden oikeilla nimillä. Suomen onnettomuustutkintakeskuksen johtava tutkija Ismo Aaltonen kertasi ilmailijoille kesän murheellisia tapahtumia sekä niihin johtaneita syitä.

Mukana oli myös Suomen ilmailuliiton puheenjohtaja Tapio Pitkänen, joka lupasi kerhoille tukea lentoturvallisuusasioissa.

 

Hauho_2013_5Viikonlopun aikana käytiin läpi ja analysoitiin myös vesilentokoneonnettomuutta, jossa ei menetetty ihmishenkiä mutta kone vaurioitui pahoin. Onnettomuuteen joutunut lentäjä kertoi tapahtumista ansiokkaan avoimesti sekä analysoiden siihen johtaneita syitä.

Moni varmasti tarkastelee omaa toimintaansa tämän ansiosta entistä tarkemmin. Konetta korjataan parhaillaan takaisin lentokuntoon.

Suomen vesi- ja suksilentoyhdistykseen kuuluu satakunta jäsentä ja yhdistys pyrkii toiminnassaaN ottamaan huomioon ympäristön ja siinä elävien ihmisten tarpeet ja toiveet. Lentotoiminnan aiheuttamia meluvaikutuksia minimoidaan aina lentoturvallisuuden mahdollistamissa rajoissa.

Hauho_2013_6Hauho_2013_2

 

 

 

 

 

Hauho_2013_7Hauho_2013_8Hauho_2013_9 

Lue myös:

Tiedon puute voi olla kohtalokasta harrasteilmailussa