Puolustusvoimat julkaisi Varusmies-elokuvan - vauhdikasta toimintaa myös ilmassa

HN_nosePuolustusvoimat on julkaissut Varusmies-elokuvan, joka kertoo Suomen sotilaallisesta puolustamisesta uusille varusmiehille. Elokuva sisältää kohtauksia ilmavoimien toiminnasta.

Elokuvalla tarjotaan uusille varusmiehille tietoa Puolustusvoimien toiminnasta. Syksyn kutsunnat alkavat elokuun aikana. Kutsunnoissa kerrotaan myös Puolustusvoimien erikoistehtävistä, mutta yleensä niihin haku tapahtuu myöhemmin.

Ilmavoimat vastaa maan ilmatilan jatkuvasta valvonnasta ja vartioinnista. Ilmavoimien päätehtävä sodan aikana on hävittäjätorjunta. Ilmavoimat kouluttaa ohjaajia, taistelunjohtajia sekä lentoteknillisen, että muun ilmapuolustuksen tarvitseman henkilöstön.

Rajavartiolaitos vastaa puolustusvoimien kanssa alueellisen koskemattomuuden valvonnasta. Rajavartiolaitos tarjoaa mahdollisuuksia helikoptereilla ja lentokoneilla tapahtuvaan valvonta ja pelastustehtäviin.

Maavoimien kokoonpanoon kuulu mm. Utin Jääkärirykmentissä toimiva erikoisjääkäripataljoona ja helikopteripataljoona, joka operoi uudenaikaisilla NH90-kuljetushelikoptereilla.

YouTubessa 15. elokuuta julkaistun elokuvan kesto on noin 17 minuuttia.