Air Malta jää historiaan 30. maaliskuuta 2024 - uusi Air Malta aloittaa lennot 31. maaliskuuta 2024

AirMaltaA320neo_1Maltalle perustetaan uusi kansallinen lentoyhtiö, joka aloittaa toimintansa 31. maaliskuuta 2024. Nykyinen tappiollinen Air Malta lopettaa toimintansa, kun siihen ei voida EU-säännösten puitteissa tuoda lisärahoitusta. Uusi yhtiö tulee toimimaan nimellä Air Malta sekä lentämään historiaan jäävän Air Maltan lentokoneilla.

"Maltan kansallisen lentoyhtiön Air Maltan värit lentävät edelleen ja lentävät jatkossakin", avasi Maltan pääministeri Robert Abela puheensa 2. lokakuuta.

Pääministeri Abelan mukaan Maltalla tulee olemaan vahva lentoyhtiö, jotka tuottaa voittoa ja palvelee maata. Hallitus on myös sitoutunut investoimaan uuteen lentoyhtiöön, jonka palveluksessa on sama määrä työntekijöitä kuin aiemminkin. Sen kerrotaan tarjoavan vakautta.

Uusi Air Malta tulee lentämään nykyisen tappiollisen yhtiön kuudella Airbus A320neo- ja kahdella A320-koneella. Reittimäärä supistuu, ja tappiollisten reittien lopettamisen jälkeen luvassa on 17 reittikohdetta.

Maltan nykyiinen kansallinen lentoyhtiö Air Malta jatkaa lentojaan normaalisti 30. maaliskuuta 2024 saakka ja kaikki ostetut liput ovat voimassa samaan päivämäärään saakka. Myöhemmälle ajankohdalla ostetuista lipuista tulee hakea rahojen palautusta 1. marraskuuta 2023 lähtien. Lentolippuja ei siirretä automaattisesti uudelle perustettavalle Air Maltalle. Muutos koskee myös codeshare-lentoja.

Air Malta p.l.c:n nykyinen kanta-asiakasohjelma Flypass jää historiaan eikä se siirry uudelle lentoyhtiölle. Flypassin pisteitä voi käyttää 29. helmikuuta 2024 saakka.

Joulukuun 2023 alusta lähtien asiakkaat voivat ostaa lentolippuja uudelle Air Maltalle, joka aloittaa lennot 31. maaliskuuta 2024. Uuden Air Maltan kanta-asiakasohjelman avaamisesta kerrotaan lähiviikkoina.

Päivitys: Korjattu A320neo-koneiden määrä kahdeksasta kuuteen.