E-gatet otettiin käyttöön Helsinki-Vantaan T2-terminaalin turvatarkastuksissa

egate_T2turva_2Finavia otti E-gatet käyttöön Helsinki-Vantaan terminaali T2:n turvatarkastuksessa 9. toukokuuta. Jatkossa matkalippujen tarkastus tapahtuu elektronisesti. Sähköiset matkalippujen tarkastusportit ovat käytössä joka päivä kello 4–21.

Sujuvuuden takaamiseksi Finavia pyytää matkustajia ottamaan matkalipun, tarkastuskortin  tai mobiilitarkastuskortin esiin jo ennen automaatille menoa. E-gate lukee viivakoodilta lentotiedot ja päästää matkustajan etenemään turvatarkastukseen.

egate_FinaviaMatkalippu tai tarkastuskortti tarkastetaan kaikilta matkustajilta ennen turvatarkastukseen siirtymistä. Toimenpide perustuu EU-asetukseen, ja sen tarkoituksena on selvittää henkilön matkustusaie ennen turvavalvotulle alueelle siirtymistä.

Finavia pyrkii parantamaan lentomatkustuksen sujuvuutta erinäisillä teknisillä ratkaisuilla. Aiemmin lentoasemalla on otettu käyttöön mm. lähtöselvitysautomaatit, itsepalveluna toimivat matkatavaranluovutuspisteet sekä automatisoidut turvaportit. Helsinki-Vantaalla on käytössä myös suuri määrä rajatarkastusautomaatteja.

Helsinki-Vantaallä käytettävän ratkaisun laitteistotoimittaja on Kaba. Se on yksi maailman johtavia toimittajia kulunvalvontajärjestelmissä. Valmistajan mukaan matkustajat haluavat entistä enemmän itsepalveluratkaisuja.

egate_KabaRatkaisun avulla voidaan toteuttaa kulunvalvontaa esimerkiksi turvatarkastuksissa, lähtöporteilla tai lentokenttien lounge-tiloissa.

Itse laitteistossa on käyttäjäystävällinen opastava näyttö, dokumentin lukija sekä tulostin. Sen avulla lähtöporttiratkaisussa voidaan tulostaa vaikka uusi tarkastuskortti muuttuneen istuinpaikan takia. Järjestelmä on myös valmis tuleviin päivityksiin biometristen tarkastusten osalta.

Egate tuo kustannustehokkuutta ja kykenee tarkistamaan matkustajan tarkastuskortin nopeasti sekä havaitsemaan mahdollisen väärennöksen. Laitteiston kerrotaan myös parantavan matkustuskokemusta.

Lue myös: