Finavia rakennuttaa lisää pysäköintitilaa Helsinki-Vantaalle

Finavia_sign_1Finavia kasvattaa Helsinki-Vantaan lentoaseman pysäköintialueita uusilla laajennussuunnitelmillaan. Luvassa on P5-pysäköintilaitoksen paikkojen määrän kaksinkertaistaminen vuoden 2015 loppuun mennessä.

Lentoasemalla sijaitsevaa P5-pysäköintilaitosta laajennetaan noin 1900 uutta autopaikkaa varten tai vaihtoehtoisesti laajennetaan ja korotetaan noin 3000 uutta autopaikkaa varten. Laajennuksen ja mahdollisen korotuksen kokonaispinta-ala on noin 56 000 - noin 73 000 neliömetriä.

 Finavia on pyytänyt rakennuttajilta tarjoukset kahteen erilliseen malliin joista toteutettava ratkaisu valitaan myöhemmin. Työt on määrä aloittaa vuoden 2014 aikana.

 Vaihtoehtona on laajennuksen toteuttaminen avolouhinnalla kolmen kellarikerroksen osalta ja sen päälle rakennettaisiin neljä maanpäällistä kerrosta. Toinen vaihtoehto on korottaa uusi osa kuuteen maanpäälliseen kerrokseen ja korottaa vanhaa osaa pysäköintitalosta vielä kahdella kerroksella. 

Urakan arvioidaan maksavan toteutuksesta riippuen 20-40 miljoonaa euroa ilman arvonlisäveroa.

Finavialla on Helsinki-Vantaalla kuusi pysäköintialuetta, joista matkustajien käytössä on Helsinki-Vantaan lentoasemalla kaikkiaan 9400 pysäköintipaikkaa. Finavian lisäksi pysäköintiä ja kuljetuksia lentoaseman terminaaleihin tarjoaa myös Lentoparkki.

Lue myös: