Finnair Flight Academy tarjoaa turvakursseja myös yksityishenkilöille

FAF_paloharjoitusFinnair Flight Academy aloittaa turva- ja hätätilannekurssien tarjoamisen ilmailusta ja lentoturvallisuudesta kiinnostuneille yksityishenkilöille.

FAF_evakuontiFinnair Flight Academyn maaliskuussa aloitettavat Kurkista kulissiin-kurssit järjestetään ensimmäistä kertaa matkustajille. Kurssituksen tarve on lähtöisin kovasta kysynnästä ja mielenkiinnosta turvakursseja kohtaan. Koulutus on monin osin samansisältöinen kuin lentävän henkilökunnan ammattikouluksessa. yksityishenkilöille tarjottavat kurssit eivät anna kurssitettaville kelpuutuksia.Vastaavaa Flight Awareness-koulutusta tarjoaa myös British Airways.

FAF_vesipelastusharjoitusFFA:n järjestämällä kurssilla käydään läpi teoriakoulutusta evakuoinnista ja tulipalon sammuttamisesta. Käytäntöön tutustutaan palosammutusharjoituksin sekä erilaisin evakuintiharjoituksin. Kurssitettavat poistuvat evakuointiharjoituksessa liikkuvasta matkustamosimulaattorista sekä savusimulaattorista ja lisäksi harjoitellaan selviytymistä vedessä vesipelastusharjoituksen avulla.

 

FAF_kouluttajatKouluttajina toimivat FFA:n ammattilaiset turva- ja hätätilannekouluttajat. Viiden tunnin mittaisia kursseja järjestetään arki-iltaisin ja lauantaisin ja ne maksavat 349 euroa (sis alv). Kurssille pääsee normaali terve kahdeksantoistavuotta täyttänyt henkilö. Huoltajan seurassa ikäraja on 15-vuotta. Kurssin voi maksaa myös Finnairin Plus-pisteillä.


Finnair järjestää myös lentopelkokursseja joilla käydään läpi normaalia lennon kulkua. Kurssilla on mukana myös psykologi. Kaksiosaisen kurssin jälkimmäisellä puoliskolla on myös oikea lento.

 

FFA:n Kurkista kulissiin-kurssi