Finnair sai IEnVA-sertifikaatin ympäristöasioiden edelläkävijänä

Finnair Airbus A319.Finnair on sertifioitu IATA:n Environmental Assessment (IEnVA) -ohjelmaan. Ohjelma on uusi uraauurtava järjestelmä, joka on suunniteltu lentoyhtiöiden ympäristöasioiden hallinnan riippumatonta arviointia ja parantamista varten. Finnair kuuluu lentoyhtiöiden testiryhmään, joka on mukana ohjelmassa ja kehittää sitä.

”Hiilidioksidipäästöjemme minimointi sekä vastuun kantaminen ympäristöasioissa on olennaista, jotta voimme saavuttaa liiketoimintamme tavoitteet”, kertoo Finnairin operatiivinen johtaja Ville Iho.

”Uusi standardi on selkeä ja yhdenmukainen työkalu, joka auttaa sekä meitä että muita lentoyhtiötä parantamaan polttoainetehokkuutta, vähentämään jätteen määrää sekä rajoittamaan toimintamme kasvihuonekaasupäästöjä.”

IEnvA-ohjelman perustana olevat ympäristöstandardit pohjautuvat tunnustettuihin ympäristöjärjestelmien periaatteisiin (kuten ISO 14001), ja niitä on ollut kehittämässä joukko ympäristöalan asiantuntijoita sekä johtavia lentoyhtiöitä, mukaan lukien Finnair.

Niin Finnairin kuin muidenkin lentoyhtiöiden yhtiökohtaiset arvioinnit toteuttavat riippumattomat, valtuutetut ympäristöarviointijärjestöt, joilla on todistettavasti ympäristöjärjestelmien auditoinnissa tarvittava pätevyys.

”Olemme Finnairilla jo pitkään huolehtineet ja raportoineet ympäristöasioista, ja jaamme mielellämme kokemuksiamme ja asiantuntemustamme standardien kehittämiseksi”, sanoo Finnairin kestävän kehityksen johtaja Kati Ihamäki.

Finnair_A320_approach_1”Loppujen lopuksi lentoyhtiösektorin pitkän aikavälin tavoitteen eli hiilineutraalin lentomatkustamisen sekä muiden ympäristötavoitteiden saavuttaminen vaatii yhteistyötä. IEnvA:n jatkuva kehitys auttaa varmistamaan, että kaikilla lentoyhtiöillä on odotettavissa pitkä, kestävä tulevaisuus.”

”On hienoa, että riippumattomat arvioijat ovat olleet tyytyväisiä Finnairiin ja että Finnair on läpäissyt IATA:n ympäristöarvioinnin ensimmäisen tason”, kertoo IATA:n Paul Steele.

”IEnvA on ensimmäinen ilmailualalle sovellettava ympäristöjärjestelmä, ja sen avulla lentoyhtiöt voivat parantaa ympäristöasioiden hallintaa ja valita ympäristön kannalta parhaat toimintatavat. Tämän ansioista Finnair on yksi maailman johtavista lentoyhtiöistä ympäristövastuun ja kestävän kehityksen alalla.”

IEnvA:n laajuus käsittää aluksi vain lentoliikenteen ja yhtiön toiminnan, mutta kehitteillä on uusia moduuleita, jotka kattavat myös maatoiminnot sekä huollon.