Helsinki-Vantaalle 3 000 uutta parkkipaikkaa - P5-talon laajennussuunnitelmat täsmentyivät

P5_helsinkivantaaFinavia aloittaa lentoasemalla pysäköintitalo P5:n laajennustyöt. Investoinnin arvo on noin 40 miljoonaa euroa. Nyt vaihtoehdoksi on varmistunut lisäkerrosten ja laajennuksen rakentaminen. Pysäköintipaikkojen määrä kasvaa kolmella tuhannella.

Lentoaseman infrastruktuuri kehittyy tulevina vuosina valtavasti, kun Helsinki-Vantaa valmistautuu palvelemaan 20 miljoonaa vuosittaista matkustajaa. Mitä enemmän matkustajamäärä kasvaa, sitä enemmän tarvitaan myös parkkipaikkoja.

"P5:n laajennuksella varmistamme matkalle lähdön sujuvuuden myös silloin, kun terminaalin laajennustyöt ovat käynnissä ja matkustajia on kentällä entistä enemmän", sanoo lentoasemanjohtaja Ville Haapasaari Finaviasta.

Laajennustöiden myötä P5:een tulee noin 3 000 uutta autopaikkaa. Nykyiseen rakennukseen tehdään kaksi lisäkerrosta ja pysäköintitalon viereen rakennetaan kokonaan uusi lisäosa.

Finavian tekninen johtaja Henri Hansson kertoo, että investoinnin kokonaisarvo on noin 40 miljoonaa euroa. SRV Rakennus Oy:n kanssa solmitun sopimuksen työllisyysvaikutus on noin 350 henkilötyövuotta.

Lähes kaksi vuotta kestävät työt käynnistyvät lokakuun lopulla työmaa-alueen valmistelevilla töillä. Marraskuussa käynnistyvät maarakennus-, louhinta- ja räjäytystyöt. Laajennuksen arvioitu valmistumisaika on kesällä 2016.

"Meillä on pitkäaikaista osaamista vaativien pysäköintilaitosten rakentamisessa. Olemme rakentaneet muun muassa Helsinki-Vantaan nykyisen P5-pysäköintilaitoksen, joka valmistui vuonna 2001", kertoo tuotantojohtaja Kimmo Kurki SRV:stä.

Finavia kertoi toukokuussa 2014 suunnittelevansa pysäköintitalon P5-laajentamista osana lentoaseman kehittämisohjelmaa. Tuolloin aivoimena oli vielä laajennustapa. Toinen vaihtoehto eli lisälaajennus olisi tuonut 1900 lisäpaikkaa ja korotus noin 3000 lisäpaikkaa. Tuolloin urakan arvoksi arvioitiin 20-40 miljoonaa euroa.

Finavialla on Helsinki-Vantaalla kuusi pysäköintialuetta, joista matkustajien käytössä on Helsinki-Vantaan lentoasemalla kaikkiaan 9400 pysäköintipaikkaa. Finavian lisäksi pysäköintiä ja kuljetuksia lentoaseman terminaaleihin tarjoaa myös Lentoparkki.

Lue myös toukokuinen uutisemme P5-parkkitalon laajentamissuunnitelmista: