Ilmailuliiton kevätkokous: Tarma jatkaa puheenjohtajana - Harmon-patsas Häliselle

jukka_tervamaki_ilmailuliittoSuomen Ilmailuliitto kokoontui kevätkokoukseen Ilmailumuseolle Vantaalle tänään lauantaina ja valitsi erovuorossa olevien hallituksen jäsenten tilalle uudet edustajat. Liiton perinteiset tunnustukset ansioituneille ilmailijoille jaettiin kevätkokouksen yhteydessä.

Valituksi tulivat äänimäärien mukaisessa järjestyksessä Hannu Halonen, Peter Tähtinen ja Mari Lehtonen. Hallituksessa jatkavat edellisiltä kausiltaan nyt valittujen lisäksi Henry Hagert, Ari Hulkkonen ja Mikko Tervonen.

Liiton puheenjohtajana jatkaa Petteri Tarma. Ilmailuliiton liittokokouksessa valittiin myös puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat liitossa toimiviin lajitoimikuntiin. Valituksi tulleet löytyvät jutun lopusta.

MM15__1Kevätkokouksessa Ilmailuliitto palkitsee vuosittain ansioituneita ilmailijoita erilaisin kiertopalkinnoin sekä ansiomerkein. Tänä vuonna Harmon-patsas myönnettiin Mauri Häliselle (oikealla) tunnustuksena vuoden 2015 aikana tehdystä erityisen korkealuokkaisesta lentosuorituksesta.

Hälinen voitti maailmanmestaruuden tarkkuuslennon laskukilpailussa, joka järjestettiin heinäkuussa 2015 Tanskassa. Hän on osallistunut tarkkuuslentokisoihin 35 vuotta.

Palkintokaapissa on muun muassa seitsemän kultamitalia Suomen mestaruuksista. Hälinen ei itse päässyt paikalle vastaanottamaan patsasta.

Suomen Ilmailupatsas myönnettiin Jukka Tervamäelle (otsikkokuvassa) ilmailun hyväksi suoritetusta pitkäaikaisesta ansiokkaasta työstä. Hän on ollut mukana Ilmailuliiton experimental-toimikunnan perustamisessa.

Lisäksi hän on ansioitunut usean JT-autogiromallin kehittämisessä ja rakentamisessa sekä autogiro-koulutuksen kehittäjänä. Tervamäki on myös esitelmöinyt kansainvälisissä autogirokokouksissa sekä jakanut aktiivisesti ohjeita nettivisuillaan.

jyri_mattila_ilmailuliittoKotkanpoika-kiertopalkinto myönnettiin Turun lentokerholle. Vuosittain jaettava palkinto myönnettiin tunnustuksena erityisen ansiokkaasta toiminnasta vuonna 2015.

Turun lentokerho järjesti menestyksellisen Ilmailuliiton päälentonäytöksen kesäkuussa 2015. Turku Airshow-tapahtumassa esiintyi ennätyksellisen kuusi taitolentoryhmää, harrasteilmailu esittäytyi vahvasti ja maanäyttely oli monipuolinen.

Yli 200 kerholaisen ja perheenjäsenten joukko osoittivat hienoa talkoohenkeä läpi tapahtuman. Turun näytös oli osoitus siitä, että kerhotyö on voimissaan.

Liiton pronssisen ansiomerkin saivat laskuvarjohyppääjä ja tuulitunnelilentämisen maailmanmestari Inka Tiitto, ohjattavia sisätaitolennokkien mm-kisojen hopeaa voittanut Janne Lappi ja F2D -luokan taistelulennokkikilpailussa hopeaa voittanut Jussi Forss.

Experimental- ja ultratoimikunta
pj Tom Arppe
vpj Mika Ruutiainen

Ilmapallotoimikunta
pj Max Lindholm

Laskuvarjotoimikunta
pj Johanna Huhtapelto
vpj Henry Tyrväinen

Lennokkitoimikunta
pj Erkki Arima
vpj Timo Hulkko

Liidintoimikunta
pj Taavi Siitonen
vpj Juha Niinimäki

Moottorilentotoimikunta
pj Antti Kääriäinen
vpj Nils Rostedt

Purjelentotoimikunta
pj Antti Koskiniemi
vpj Mika Mutru

 Lue myös: