Kehäradalla isot avajaiset 1. heinäkuuta - Helsinki-Vantaan juna-asema avautuu 10. päivä

keharata_pelastus_7Kehäradan juna-asema Helsinki-Vantaan lentokentällä avautuu 10. heinäkuuta jolloin kuusi vuosikymmentä kaivattu yhteys vihdoin toteutuu. Varsinaiset kehäradan avajaiset järjestetään suunnitellusti jo 1. heinäkuuta. Ensimmäinen I-juna lähtee Helsingistä klo 3.59 laiturilta 7 ja ensimmäinen P-juna klo 5.14 laiturilta 17. Avajaispäivänä voi vierailla ilmaiseksi Suomen Ilmailumuseossa.

Kehäradan avajaisia vietetään Rautatieasemalla, Elielinaukiolla, Tikkurilassa ja uusilla asemilla Leinelässä, Aviapoliksessa ja Kivistössä. HSL:n juhlateltta levittäytyy Elielinaukiolle metroaseman ja Rautatieaseman sisäänkäyntien väliin. Juhlateltalla on ohjelmaa klo 7-18 ja avajaispäiväksi avautuu Kehärata Pop Up -myymälä, josta voi ostaa Kehärata-t-paidan

Keharata_lentoasema_tietotieHelsinki-Vantaan juna-asema avautuu viivästyksen jälkeen 10. heinäkuuta. Tietotien sisäänkäynnin rakennustöiden valmistuttua. Suora sisäänkäynti terminaaliin avautuu myöhemmin syksyllä.

Aviapoliksen juna-aseman ja lentokentän terminaalien välille järjestetään Liikenneviraston toimesta maksuton bussikuljetus. Bussin matka-aika lentoasemalle on noin viisi minuuttia ja ne kulkevat noin viiden minuutin välein junien liikennöintiaikana.

Lentoasemaa lähimpänä on toistaiseksi Aviapoliksen asema

keharata_pelastus_8Avajaispäivänä kello 10-18 välisenä aikana Aviapoliksen eteläisellä sisäänkäynnillä on luvassa Ilmapalloja, Fazerin kakkutarjoilu ja kahvit 250:lle ensimmäiselle. Vierailijoille tarjoutuu myös tilaisuus tutustu Aviapolis-alueeseen virtual reality-kypärän avulla.

Paikalla esitellään kaupunkisuunnittelun katsausta alueen kaavoituksesta ja mukana on myös Lentoasemakiinteistöjen edustaja kertomassa aseman uusista projekteista.

Pop-up-ohjelmana luvassa on dj-chillausta, musiikkia ja taikuriesiintymisiä sekä sähköauton koeajoa.

Ilmailumuseo_entrance_1Pohjoisella sisäänkäynnillä Skanska esittelee uusinta toimistokohdettaan Aviabulevardia. Luvassa on myös kahvi- ja keksitarjoilu sekä ilmapalloja.

Ohjelmatiedot ja aikataulut alustavia ja tarkentuvat vielä lähempänä avajaispäivää.

Suomen Ilmailumuseoon pääsee avajaispäivänä 1. heinäkuuta  ilmaiseksi. Siellä on tarjolla nostalgiaopastus kello 13.00. Museo on avoinna elklo 10-20.


Kehärata

Keharata_HSL_karttaKehärata on yksi Helsingin seudun merkittävimmistä joukkoliikennehankkeista. Sen myötä avautuu 18 kilometrin pituinen raideyhteys Helsingin keskustan, Helsinki-Vantaan lentoaseman ja muun Suomen välille.

Rakennustyöt aloitettiin vuonna 2009. Kehärata on Liikenneviraston, Vantaan kaupungin ja Finavia Oyj:n yhteishanke.

Uusi rataosuus yhdistää Vantaankoskenradan ja pääradan. Vantaalle syntyy myös merkittävä poikittainen raideyhteys Itä- ja Länsi-Vantaan välille.

Kehäradan I- ja P-junat pysähtyvät kaikilla asemilla reittinsä varrella. Uudet asemat ovat Vehkala, Kivistö, Aviapolis, Lentoasema ja Leinelä. Junat liikennöivät päivisin 10 minuutin välein.

Kaikki junat ovat moderneja, matalalattiaisia Stadler FLIRT Sm5 -kaupunkijunilla (Fast Light Innovative Regional Train)- junia, joihin on helppo nousta matkalaukkujen, lastenvaunujen tai pyörätuolin kanssa.

Lue myös muita Lentoposti.fi:n kehärata-aiheisia uutisia: