Lapin lentoasemat vähensivät hiilidioksidipäästöjään

KTT_apron_1Helsinki-Vantaa ja  Lapin kuusi lentoasemaa, Enontekiö, Kittiä, Kemi-Tornio, Ivalo ja Rovaniemi jatkoivat päästöjen vähentämistä. Lentoasemat ovat olleet mukana kansainvälisen lentoasemajärjestön ACI:n (Airports Council International) hiilidioksidipäästöjen ACA-vähentämisohjelmassa (Airport Carbon Accreditation) vuodesta 2011 lähtien.

Vuonna 2013 Helsinki-Vantaan ja Lapin lentoasemien päästöjä onnistuttiin vähentämään yhteensä 2600 t. Lentoasemat ovat neliportaisen ohjelman tasolla 2 (reduction), missä Finavian omien päästöjen väheneminen on osoitettava vuosittain. Finavian lentoasemat ovat pystyneet vähentämään päästöjään tasaisesti.

Energiatehokkuutta lentoasemilla on parannettu muun muassa rakennusten lämmitystä ja ilmastointia optimoimalla sekä uusimalla valaistusjärjestelmiä. Helsinki-Vantaalla vähenivät etenkin lämmityksen ja maakaluston ajoneuvojen päästöt.

Rovaniemellä asennettiin maalämpö kunnossapitokeskukseen ja Kittilässä otettiin käyttöön hakelämpökeskus. Molemmat vähensivät lämmityksen päästöjä.

Euroopassa jo 85 lentoasemaa on ACA-ohjelman piirissä ja näiden kautta kulkee 63 prosenttia Euroopan matkustajaliikenteestä. Maailmanlaajuisesti akkreditoituja lentoasemia on 102.

Lue myös: