Lufthansan uusi City Airlines aloittaa kesällä 2024 syöttöliikennelennot Müncheniin ja Frankfurtiin

CityAirlines_1Lufthansa-konsernin uusin lentoyhtiö City Airlines rekrytoi parhaillaan lentäjiä sekä matkustamohenkilökuntaa käynnistääkseen lennot Münchenistä ja Frakfurtista kesällä 2024. Tavoitteena on vahvistaa kilpailykyä lyhyillä lennoilla Lufthansan markkina-alueella ja tukea kaukoliikenteen suunniteltua kasvua sekä tarjota Lufthansa-tason laatua.

Uusi City Airlines GmbH on perustettu Müncheniin huhtikuussa 2022 ja tarvittavat operaattoriluvat se sai Saksan ilmailuviranomaiselta kesäkuussa 2023.

City Airlines tulee lentämään Lufthansan syöttöliikennettä Münchenin ja Frankfurtin lentoliikenteen solmukohtiin. Lennot aloitetaan Airbus A319 -kapearunkokoneilla. Lufthansa kuitenkin arvioi suunnitelmia uusista saman kokoluokan koneista. Tällaisia vaihtoehtoja olisivat Airbus A220 ja Embraer E-jet -koneet.

City Airlinesin kanssa syöttöliikennettä Lufthansalle lentää myös Lufthansa CityLine, jonka laivastossa on nykyisin Airbus A319- ja Bombardier  CRJ -koneita. Lufthansan tavoitteena on myös yhdistää Lufthansan laatu ja Lufthansa CityLinen kokemus uuteen yhtiöön.

Seuraava vaihe City Airlines -hankkeessa on lentävän henkilökunnan palkkaaminen marraskuusta 2023 lähtien. Lentoyhtiö kertoo käynnistäneensä neuvottelut työmarkkinaosapuolten kanssa kilpailukykyisten ja turvattujen työpaikkojen työehdoista.

"Haluamme City Airlinesilla luoda näkymiä tuleville vuosikymmenille ja turvata työpaikkoja Saksassa. Tämä on ainoa tapa kasvaa ja vahvistaa kestävällä pohjalla Münchenin ja Frankfurtin solmukohtia", sanoi City Airlinesin toimitusjohtaja Jens Fehlinger.

City Airlinesin palvelukseen haetaan lentäjiä eikä vaatimuksena ole saksan kieltä vaan myös englantia puhuvia lentäjiä suunnitellaan palkattavan. Kokeneet lentäjät ovat etusijalla ja paikkoja voivat hakea myös Lufthansa-konsernin nykyiset lentäjät  Lufthansa CityLine mukaanlukien.

Uuden City Airlinesin on määrä tarjota matkustajille yhtenäinen Lufthansa-brändin mukainen matkustuskokemus sekä ottaa takaisin menetettyjä markkinaosuuksia. Uusi alemman kustannustason City Airlines korvannee Münchenin ja Frankfurtin osalta Eurowingsin operaatioita.

Lue myös: