OTKES tutkii Eurassa ultrakevyelle tapahtuneen epäonnistuneen ylösvedon - kone putosi metsään

OH-U552_110616Onnettomuustutkintakeskus käynnistää turvallisuustutkintalain nojalla tutkinnan Euran lentopaikalla 8. syyskuuta 2019 tapahtuneesta onnettomuudesta. Yksinlennolla olleen lento-oppilaan ylösveto epäonnistui ja kone putosi metsään. Kyseessä on jo toinen lento-oppilaan yksinlennolla sattunut turma vuonna 2019.

 Kauttuan Ilmailukerhon Flight Design CTSW -tyyppinen ultrakevyt lentokone OH-U552 putosi ylösvedon jälkeen läheiseen metsään 8. syyskuuta. Yksinlennolla ollut lento-oppilas selvisi vammoitta.

Eurassa tapahtuneen turman tutkintaryhmän johtajaksi nimettiin diplomi-insinööri Olli Borg ja jäseniksi liikennelentäjä Juha-Pekka Keidasto sekä psykologian tohtori Sirkku Laapotti. Tutkinnan johtaja on ilmailuonnettomuuksien johtava tutkija Janne Kotiranta.

rakettipelastusvarjo_1Kyseinen ultrakevyt oli varustettu myös rakettipelastusvarjolla. OTKES saattaa tutkia myös sen deaktivointia.

Elokuussa 2019 Pirkkalassa menehtyi lento-oppilas, jonka ohjaama ultrakevyt syöksyi lentoonlähdön jälkeen kiitotien sivuun.

Tämän tapauksen yhteydessä OTKES vahvisti, että myös pelastustoimet ja erityisesti rakettipelastusvarjo ovat tutkinnan kohteina. Rakettipelastusvarjon deaktivoimiseen ja irrottamiseen kului Pirkkalassakin paljon aikaa ja paikalla oli poliisin robotti.

Lue myös: