Patria ja UAG yhteistyöhön - tarjoavat asiakkaille päivitettyjä UH-60 Black Hawk -helikoptereita

10-20311_030822bPatria ja yhdysvaltalainen United Aero Group (UAG) ovat käynnistäneet alustavan yhteistyön ja suunnittelevat käynnistävänsä yhteishankkeen käytöstä poistettujen Black Hawk -helikoptereiden ostamisesta Yhdysvaltain armeijalta. Yhteistyön tavoitteena on tuoda Euroopan markkinoille modernisoituja Black Hawk -helikoptereita, jotka olisivat tehtävä- ja suorituskyvyiltään huomattavasti aiempaa kyvykkäämpiä.

Yhteishankkeella tarjotaan eurooppalaisasiakkaille kustannustehokkuutta, lyhyitä toimitusaikoja sekä laajasti erilaisia modifikaatiovaihtoehtoja erilaisiin puolustus- ja viranomaistarpeisiin, mutta myös yleishyödyllisiin operaatioihin sekä pelastustoimen tehtäviin kuten medevac-käyttöön ja maastopalojen sammutukseen.

Patrian kumppanina hankkeessa toimiva United Aero Group on erikoistunut Yhdysvaltain sotilaskäytöstä poistetun kaluston hankintaan ja uudelleenkäyttöön. Se tarjoaa asiakkailleen eri versioita päivitetyistä UH-60 Black Hawk -helikoptereista siviili-, viranomais- ja sotilaskäyttöön.

Patria tarjoaa mahdollisille asiakkaille myös paikallista ylläpitopalvelua modulaarisen Patria OPTIME -ylläpitoratkaisun avulla.
 
”Kahden ilmailualan luotetun kumppanin välisen yhteistyön avulla voimme toimittaa ja ylläpitää hyväksi havaittuja, kunnostettuja ja päivitettyjä Black Hawk -helikoptereita kaikkialla Euroopassa. Yhdistämällä osaamisemme ja resurssimme pyrimme tarjoamaan vertaansa vailla olevaa tukea ja varmistamaan näiden kriittisten tuotteiden optimaalisen suorituskyvyn ja valmiuden puolustusteollisuuden asiakkaillemme kaikkialla Euroopassa, mukaan lukien uudet toimijat, jotka siirtyvät käyttämään uudenaikaista kalustoa”, sanoi Patrian Euroopan markkina-alueen johtaja Hugo Vanbockryck. 
  
"United Aero Group on erittäin iloinen yhteishankkeen käynnistymisestä Patrian kanssa modernisoitujen Black Hawk -helikoptereiden tarjoamiseksi Eurooppaan. Odotamme innolla yhteistyötämme koskien helikopteritoimituksia sekä niihin liittyvää ylläpitoa”, sanoo United Aero Groupin hankejohtaja John Plume.

10-20311_030822Sikorsky UH-60 Black Hawk on yksi yleisimpiä sotilashelikoptereita maailmalla ja sitä on rakennettu vuodesta 1979 yli 5000 kappaletta.

Yksi kopterityypin suurasiakas on juuri Yhdysvaltain armeija. Se korvaa Black Hawkit FLRAA-hankkeessa (Future Long Range Assault Aircraft) Bell Textron V-280 Valor -tiltrotoreilla. MH

Lue myös: