Rajavartiolaitos tehosti Ranskan iskujen takia rajavalvontaa Helsinki-Vantaalla

Raja_logo_2Suomen Rajavartiolaitos on Ranskan terrori-iskujen jälkeen tehdyn riskianalyysin perusteella tehostanut rajatarkastuksia Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja satamissa. Ulkoministeriö puolestaan päivitti matkustustiedotteen Ranskan ja Monacon osalta.

Pariisissa 13. marraskuuta tehtyjen terrori-iskujen jälkeen viranomaiset ovat kehottaneet ihmisiä pysymään sisätiloissa suur-Pariisin alueella ja seuraamaan viranomaistiedotusta. Iskujen takia turvatoimia on kiristetty mm. Pariisin lentokentillä, joka voi viivästyttää lentoliikennettä. Tämän johdosta matkustajien suositellaan menevän hyvissä ajoin lentokentälle ennen lähtöselvitystä.

Suomen Rajavartiolaitos oli jo tehostanut tilanteen seurantaa ja on nyt tehostanut rajatarkastuksia Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja satamissa.

Ulkoministeriö on kohotetussa valmiudessa ja kehottaa seuraamaan viranomaisten tiedotusta ja suosittelee tekemään matkustusilmoituksen ennen matkaa. Lauantaiaamuna matkustusilmoituksen oli tehnyt jo 200 suomalaismatkaajaa. Ilmoituksen tehneisiin ollaan yhteydessä mikäli turvatilanne Ranskassa muuttuu.

Matkustusilmoituksen voi tehdä matkustusilmoitus.fi -palvelussa

Matkustustiedote 14.11.2015 Ranska ja Monaco

 

Lue myös: