Uuden sukupolven matkustamoviihdejärjestelmä Discover Airlinesin A320 -koneeseen

AERQ2_LHDiscover Airlines on varustanut yhden Airbus A320-kapearunkokoneensa uudenlaisella digitaalisella matkustamoviihdejärjestelmällä. Jokaisella matkustajapaikalla on suuri 4K-näyttö, jonka kautta voi nauttia personoidusta sisällöstä. Matkustajien käyttöön tulee vuodesta 2025 lähtien myös uusi nopea nettiyhteys. Kaikki tämä on matkustajien käytössä ilman lisämaksuja.

AERQ1_LHYksi Discover Airlinesin Airbus A320 -kone (D-AIUQ) on saanut jokaiselle matkustajapaikalle 14-tuumaiset 4K-kosketusnäytöt (3840x2160 pikseliä), joiden kautta voi käyttää viihdejärjestelmän sisältöä tai vaihtoehtoisesti yhdistää siihen oman mobiililaitteensa ja kuulokkeensa bluetooth-yhteydellä.

Avoimen arkkitehtuurin pilvipalvelun kautta on tarjolla lukuisa määrä sovelluksia ja palveluita. Sisältönä on laaja valikoima elokuvia, sarjoja, podcasteja, pelejä ja liikkuva 3D-kartta.

Vuodesta 2025 lähtien luvassa on myös aiempaa nopeampi nettiyhteys. Tuolloin käyttöön on tulossa myös Order to Seat -tilauspalvelu, jolla matkustajat voivat tilata lentokoneessa tarjolla olevia tuotteita suoraan istumapaikalleen.

AERQ4_LHTämän uuden sukupolven AERENA-matkustamoviihdejärjestelmän kolmivuotinen koekäyttöjakso alkaa 29. maaliskuuta 2024. Koekäyttövaiheen alussa käytössä on sovelluksia, joiden avulla voi tutustua matkakohteeseen ja varata retkiä.

Järjestelmä on kehitetty Lufthansa Technikin ja LG Electronicsin AERQ-yhteisyrityksessä. Viihdejärjestelmällä on Euroopan lentoturvallisuusvirasto EASA:n STC-lisätyyppihyväksyntä. Yhteistyötä AERQ:n ja Discover Airlinesin välillä tukee Lufthansa-konsernin Innovation Runway -innovointiryhmä.

AERQ3_LHKyseessä on ensimmäinen AERENA-järjestelmän asentaminen lentokoneeseen. Tämän erikoisvarustellun lentokoneen tunnistaa parhaiten sen runkoon teipatusta "next level entertainment on board" merkinnästä.

Lufthansa-konserni uudelleenbrändasi lomalentoyhtiönsä syyskuussa 2023, jolloin Eurowings Discover sai uuden nimen ja ilmeen. Discover Airlines toimii Frankfurtissa ja Münchenissä täydentäen olemassa olevaa tarjontaa kasvavalla lomamatkasegmentillä. Yhtiö operoi nyt 24 lentokoneella ja työllistää noin 2000 henkilöä. Kesällä 2024 laivastossa on määrä olla 15 A320- ja 12 A330-konetta.

Lue myös: