WestJetin nettivideo luo lämmintä joulun tunnelmaa - ja kerää somessa miljoonia hittejä

westjet_christmas_5_youtubeKanadalaisen WestJet-halpalentoyhtiön jouluvideo räjäytti pankin. YouTubeen ladattua mainosta on muutamassa päivässä katsottu miljoonia kertoja. WestJet Christmas Miracle -videossa yhtiön matkustajat saavat lähtökentän aulassa esittää lahjatoiveensa virtuaalijoulupukille. Loppu onkin  ilmailualan markkinointihistoriaa.

WestJet julkaisi vuonna 2012 YouTube-videon, jossa oli tarjolla jouluinen Flash Mob -esitys (video alla). Nyt oli ilmeisesti päätetty laittaa paremmaksi ja siinä onnistuttiin. Siinä missä viimevuotinen esitys keräsi vuodessa 700 000 katselukertaa, uusin on nakuttanut neljässä päivässä jo yli 15 miljoonaa hittiä ja luku kasvaa edelleen hurjaa vauhtia.

YouTubessa 8. joulukuuta julkaistun videon suunnittelu alkoi jo elokuussa. Mukana tuotannossa oli satoja WestJetin vapaaehtoisia työntekijöitä. Toteutuksesta toki vastasivat some-markkinoinnin ammattilaiset.

westjet_christmas_6_youtubeVideolla lähtöporttien odotusaulaan tuodaan suuri lahjapaketti, jonka näytöllä Joulupukki (kanadalaisittain Saint Nicholas) juttelee matkustajien kanssa ja utelee lahjatoiveita.

Ja nehän totetutuvat. Enempää videosta ei kannata kertoa, sen voi katsoa alempaa. Erikoista suomalaisittain ovat pukin ja tonttujen violetinsiniset asut. Kyseessä on WestJetin tunnusväri. Yhtiön mukaan Joulupukki käyttää punaista vain aattona, muuta lentoliikennettä varoittaakseen.

westjet_christmas_2_youtubeWestJetin varatoimitusjohtaja Richard Bartrem kertoo tuotantoprosessin taustoja valottavalla videolla (linkki alla), että yhtiö tukee hyväntekeväisyyttä WestJet Cares for Kids -ohjelmassa, mikäli katsomiskertoja tulee yli 200 000.

Vaikka luku olisi ollut 2 000 000, se olisi ylittynyt parissa päivässä. Ja nyt vaikuttaa siltä, että 20 000 000 olisi ollut aivan yhtä realistinen tavoite.

Videolla WestJetin matkustajat (tai vieraat, kuten yhtiö heitä kutsuu) vaikuttavat oikeasti hämmästyneiltä siitä mitä Joulupukki saa aikaan.

westjet_christmas_3_youtubeKyynikot syyttävät videota laskelmoidusta joulun sanoman hyödyntämisestä markkinoinnissa. Silti YouTube-videon yli 18 000 kommentissa yllättävän monet katsojat kertovat liikuttuneensa kyyneliin katsoessaan WestJet Christmas Miraclea. Aika hyvin lentoyhtiön mainokseksi?

Linkkiä onkin jaettu ahkerasti keskusteluforumeilla, Facebookissa, Twitterissä ja muissa sosiaalisen median kanavissa. WestJet onkin videollaan selvästi tavoittanut jotain joulun ja antamisen hengestä. Ja tietysti samalla tuonut itsensä maailmanlaajuiseen tietoisuuteen.

WestJet on kanadalainen halpalentoyhtiö, jonka ensimmäinen lento tehtiin 1996. Aluksi se toimi maan länsiosissa. Nykyisin yhtiön pääkonttori on Calgaryssä, missä videon loppukohtaus on kuvattu. Videon jouluiset lennot sinne tulivat Torontosta ja Hamiltonista.

Yhtiöllä on runsaat 110 konetta, joista suurin osa erilaisia Boeing 737 -versioita. T.T.

 

 WestJetin vuoden 2012 Chrismas Flash Mob:

WestJetin varatoimitusjohtaja Richard Bartremin kommentit videon tuotannosta: YouTube

Lue myös:

Finnairin lentoemäntien Bollywood-tanssi lisäsi Delhi-Helsinki -reitin kysyntää 25 %

 Finnairin Bollywood-videolla jo yli 3 miljoonaa latausta

Joulupukki saapui Helsinki-Vantaalle

Joulupukki matkaan jo käy - Pohjois-Amerikan ilmapuolustus turvaa jälleen