Idän tuulahdus (osa 5)

an_2_5Lennuklubin Antonov AN-2.

Joskus 80-luvulla Suomeen koitettiin myös kyseistä konetta tuoda ja rekisteröidä mutta jäi ilmeisesti kiinni puuttuvista lujuuslaskelmista.

Pari ohjaamokuvaa tästä maailman eniten valmistetusta idän ihmeestä...Matkustamossakin saa kovan syömisen jälkeen valita paikkansa suht vapaasti ;) Ei sitten muuta kuin liittymään lennuklubiin ja kokeilemaan tälläistä laitetta.


Lisäksi terveiset Helsinki-Malmin "äitienpäivähulinoista". Tarjolla oli pienimuotoisia tapahtumia...DC-3 esittelyä, AN-2 esittelyä maassa ja taivaaalla, laskuvarjourheilua sekä yleisölennätystä by Finnairin lentokerho. Sää ilmailuun oli mitä mainioin.

Meinasi unohtua kirjoittaa huvittava tarina ko. koneesta...Tapahtui muistaakseni jo alkuviikosta...  Keli oli hieman suttuinen ja Antonov oli paluumatkalla Tallinnasta Malmille. Korkeutta näytti olevan sellaiset 4-500 jalkaa. Koneen ollessa reilusti Suomen puolella aluelennonjohdosta soitettiin ja kyseltiin koneesta joka on tulossa kohti Helsinkiä....hetkeä aiemmin oltiin kerrottu sinne, että kuka tulee....Jostain laivasta oli kauhistuneena soitettu ACC:lle: Täällä on tulossa matalalla punatähdellä varustettu kone kohti Helsinkiä!

an2_1an2_2an2_3an2_4an_2_6an_2_7an_2_8