Huoltovarmuuskeskus varmisti lentopolttoaineen jakelun huoltovarmuuskriittisille lennoille

RefuelHuoltovarmuuskeskus on varmistanut lentopolttoaineen jakelun huoltovarmuuskriittisille lennoille Suomessa käynnissä olevien lakkojen aikana. 

Teollisuusliiton keskuslakkotoimikunta on hyväksynyt Huoltovarmuuskeskuksen (HVK) esityksen vapauttaa lentopetrolia jakeluun kotimaan lentoasemien tarpeisiin päivittäin sen verran, että huoltovarmuuden kannalta kriittisimmät lennot voidaan hoitaa.

Huoltovarmuuden näkökulmasta kriittisiä ovat lähinnä terveydenhuoltoon liittyvät kuljetukset, jotka vaativat nopeita yhteyksiä. Näitä ovat esimerkiksi kiireellisten laboratorionäytteiden kuljetukset Helsinki-Vantaan ja yliopistosairaaloiden välillä sekä elinsiirtoihin ja verihuoltoon liittyvät kuljetukset.

Lisäksi kriittistä on ollut turvata riittävä lentopolttoaineen jakelu viranomaistoimintoihin, kuten lääkärihelikopterien ja Puolustusvoimien sekä Rajavartiolaitoksen lentotarpeisiin.

Ammattiliittojen poliittisten työtaistelutoimien ulkopuolelle on rajattu työtehtävät, joiden tekemättä jättäminen aiheuttaisi vaaraa hengelle, terveydelle tai omaisuudelle. Näiden lisäksi turvataan myös huoltovarmuus.

Lue myös: