Hurricane jo matkalla Suomeen - odotetaan Ouluun viimeistään torstaiksi

hurricane_suomi_dibbsKesän kiinnostavin lentonäytösesiintyjä, Suomen Ilmavoimien toisen maailmansodan väreihin maalattu Hawker Hurricane -hävittäjä on siirtolennolla kohti maatamme. Juuri saadun tiedon mukaan kone on välilaskussa Texelissä Hollannissa. Hurricanen osallistuminen on entisöinnin viivästyttyä peruuntunut tänä kesänä jo kahdessa ilmailutapahtumassa.

Oulun Tour de Sky -lentonäytösorganisaatiosta kerrottiin maanantai-iltana Lentoposti.fi:lle Hurricanen saapuneen juuri Englannista Texelin kentälle Hollannissa. Sieltä kone jatkaa matkaa niin, että sen arvioidaan saapuvan Ouluun viimeistään torstaina. Ainakin toistaiseksi näyttää hyvältä, mutta yhdistelmä uusi "vanha" warbird ja siirtolento voi toki tuottaa yllätyksiä.

Konetta siirtolennolla ja Oulun näytöksessä lentää erittäin kokenut vanhojen sotilaskoneiden eli warbirdsien pilotti Clive Davidson Englannista. Hurricanen kanssa Ouluun saapuu koneen omistaja Phil Lawton omalla toisen maailmansodan North American Texan -koulukoneella.

Hurricane valmistui täydellisestä uudelleenrakennuksesta vain muutama viikko sitten, Siksi koneen omistajalla Phil Lawtonilla ei ole vielä ollut mahdollisuutta tyyppikoulutuksen lentämiseen.

Finnish_WWII_Hurricane_paintjob_2Hurricanen piti osallistua aiemmin Jämi Fly In -tapahtumaan ja Kymin lentokentän avoimien ovien päivään. Oulussa nimellä Tour de Sky 9.-10. elokuuta järjestettävän Suomen Ilmailuliiton päälentonäytöksen jälkeen kone on myös nähtävissä pääkaupunkiseudulla 16.-17. elokuuta Finland International Airshow -tapahtumassa.

Tour de Skyn alustava lentonäytösohjelma on ollut joitain viikkoja nähtävissä netissä. Sen mukaan Hurricane lentää lauantaina kello 14.11 ja sunnuntaina 15.05.

Muutokset ovat toki mahdollisia, sillä lopullinen ohjelma lyödään lukkoon torstain ja perjantain harjoitusten jälkeen.

Lentonäytöksen yhteydessä julkaistaan käsiohjelmana toimiva erikoisnumero Aviator-nettilehdestä. Se ilmestyy viimeistään perjantaina PDF-muodossa ja on siten luettavissa näppärästi mobiililaitteilla myös itse näytöksessä. Linkit käsiohjelmaan tulevat tapahtuman nettisivulle loppuviikon aikana.

Lisäksi lentonäytöksen johto päivittää reaaliaikaisesti mahdollisia viime hetken muutoksia tapahtuman Facebook-sivuille tarvittaessa myös näytöksen aikana. Sivu on kaikille avoin, joten sitä lukeakseen ei tarvitse liittyä Facebookiin.

Lue lisää Hurricanen taustoista Lentoposti.fi:stä: