Jo noin 1200 ammattilentäjää kouluttanut Suomen Ilmailuopisto hakee uutta toimitusjohtajaa

SIO_kalustoa_1Porissa toimiva ammattilentäjiä Suomen liikenneilmailun tarpeisiin kouluttava Suomen Ilmailuopisto Oy hakee uutta toimitusjohtajaa vastaamaan tulevaisuuden lentokoulutustarpeisiin. Noin 40 henkilöä työllistävä perinteikäs Suomen Ilmailuopisto kouluttaa ammattilentäjiä kiinteä- ja pyöriväsiipisiin ilma-aluksiin eri toimijoiden tarpeisiin.

Suomen Ilmailuopisto on kouluttanut merkittävän määrän Finnairin nykyisistä lentäjistä ja kaikkiaan ammattilentäjän koulutuksen Ilmailuopistolla on vuosien saatossa saanut jo noin 1200 lentäjää. Finnairin lisäksi valmistuneet lentäjät ovat työllistyneet myös muihin lentoyhtiöihin Suomessa ja ulkomailla. Ilmailuopisto kouluttaa myös helikopterilentäjiä mm. HEMS-toimintaan.
sio_MESSUT_1

Vuosittain Ilmailuopistolta valmistuu 30-50 uutta lentäjää ja parhaimmillaan koulutuksessa on samaan aikaan noin 100 lento-oppilasta. Ensimmäiset lentäjät valmistuivat Porista vuonna 1986 ja kaikkiaan lentokoulutuskursseja on valmistunut Porista maaliskuuhun 2024 mennessä jo 69.

Suomen Ilmailuopisto myy koulutuspalveluita ja vuokraa lentosimulaattoreita asiakkaille ympäri maailmaa. Koulutustoiminnan lisäksi Ilmailuopisto tarjoaa asiakkailleen myös kaupallisia liikelentoja ja aloittaa lähiaikoina myös lentomittaustoiminnan yhteistyössä Fintraffic Lennonvarmistus Oy:n kanssa.

SIO_kalustoIlmailuopiston lentokalustona on tällä hetkellä 11 Cessna -koulukonetta, viisi Diamond DA42 -kaksimoottorikonetta, kaksi Embraer Phenom 100 -liikesuihkukonetta ja Extra 300L -taitolentokone. Kiinteäsiipisen kaluston lisäksi vuokrattuna on myös kaksi R44-helikopteria.

Ilma-alusten lisäksi koulutusta annetaan myös simulaattoreissa ja erilaisissa lennonharjoittelulaitteissa, joista uusin koulutuslaite on Airbus A320 FSTD (Flight Simulation Training Device).

EC135 FTDMuita Ilmailuopistolla käytössä olevia koulutuslaitteita ovat kaksi Embraer Phenom 100 FTD level 2 FNPT II/MCC-, kaksi Diamond DA42 FTD level 2-, Beechcraft King Air 300 Full Flight Simulator sekä Beechcraft King Air 300 FTD ja Eurocopter EC135 FTD level 3 -simulaattoria ja lennonharjoittelulaitetta.

Nykyisin Suomen Ilmailuopistolla työskentelee noin 40 ilmailualan osaajaa.

 

Vastuullinen tehtävä suomalaisen lentokoulutuksen keskiössä

SIO_kiinnostaaSuomen Ilmailuopisto hakee nyt uutta toimitusjohtajaa vastaamaan ammattilentäjien koulutuksen kehittämisestä. Toimitusjohtaja vastaa myös Ilmailuopiston rehtorin tehtävistä sekä toimii Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin hyväksymänä vastuullisena johtajana.

Suomen Ilmailuopiston nykyinen toimitusjohtaja Juha Siivonen jää eläkkeelle vuoden 2024 lopulla.

Uuden toimitusjohtajan rekrytoinnista vastaa turvallisuuskriittisten alojen henkilövalintoihin erikoistunut Selex Oy.

Kiinnostaako sinua ilmailun näköalapaikka Suomessa? Haluatko päästä mukaan vaikuttamaan ammattilentäjäkoulutuksen ylläpitämiseen ja kehittämiseen Suomessa? Suomen Ilmailuopisto Oy:n toimitusjohtajan paikka on avattu”, kertoi Selex Oy:n Aki Järvi Lentoposti.fi:lle.

SIO_DA42_hallissaHakijalta odotetaan näyttöä menestyksellisestä johtamis- tai esihenkilötyöstä sekä strategista kyvykkyyttä ja organisaation vastuullisuutta edistävää kehittämisotetta. Myös taloudellinen ymmärrys on oltava hyvää ja tulosorientoituneesta toimeenpanokyvystä on oltava todisteita. Hakijalla on myös oltava erinomaiset viestintä- ja vuorovaikutustaidot suomeksi ja englanniksi.

Yksi merkittävä kriteeri tehtävän menestyksekkääseen hoitamiseen on myös aikaisempi kokemus ilmailualalta. Hakijan eduksi katsotaan myös lentokokemus sekä kokemus laatu- ja turvallisuusjärjestelmistä.

Ilmailuopiston rehtorin roolin osalta muodolliset OH-EPA_180623vaatimukset ovat ylempi korkeakoulututkinto ja opettajan kelpoisuuden osoittavaa alan erikoisammattitutkintoa tai muutoin koulutuksen tai työkokemuksen avulla hankittua korkeaa ammattitaitoa sekä riittävää kokemusta opettajan tehtävissä ja tuntemusta opetushallinnosta.

Tehtävässään toimitusjohtaja vastaa Ilmailuopiston operatiivisesta johtamisesta, taloudellisesta tuloksesta sekä toiminnan kehittämisestä strategian ja tavoitteiden mukaisesti yhteistyössä Ilmailuopiston hallituksen kanssa. Toimitusjohtaja osallistuu myös kansainväliseen toimintaan, lentokonekalustohankintoihin ja helikopterilentäjäkoulutuksen suunnitteluun.

Suomen Ilmailuopiston toimitusjohtajan tehtävä edellyttää pääosin läsnäoloa Suomen Ilmailuopiston toimipaikassa Porissa.

Suomen Ilmailuopiston tavoitteena on olla Euroopan paras lentokoulu ja toimia avoimesti, läpinäkyvästi sekäOH-EPA_cockpit_300519 vastuullisesti. Koulutuksesta valmistuneet oppilaat ovat ilmailualan halutuinta työvoimaa. Suomen Ilmailuopisto haluaa myös säilyttää asemansa laatu- ja turvallisuusasioiden edelläkävijänä.

Hakuaika Suomen Ilmailuopiston toimitusjohtajan tehtäviin päättyy 8. huhtikuuta 2024 ja uuden toimitusjohtajan valinta on määrä tehdä toukokuun 2024 aikana. Uusi toimitusjohtaja aloittaisi tehtävässä sopimuksen mukaan, mutta viimeistään vuoden 2024 lopussa. MH

Selex Oy: Suomen Ilmailuopiston toimitusjohtajan rekrytointi

Lue myös: